Annonce
Østjylland

Sunken kutter lækkede olie i Horsens Havn

Politiet og miljøvagten rykkede torsdag ud til et olieudslip i havnen i Horsens. Meldingen lød på et større olieudslip, men ifølge havnefoged Peter Hermansen er der tale om en sunken kutter, der lækker lidt olie. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Politi og miljøvagt rykkede torsdag ud til en melding om et større olieudslip i Horsens Havn. Det viste sig dog, at udslippet heldigvis ikke var så stort.
Annonce

Horsens: En flydespærre, der var lagt op for at forhindre, at olie fra en sunken kutter spredte sig i Horsens Havn, gik torsdag i stykker og lækkede olie.

Det oplyser vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi, som fortæller, at man via 112 modtog en anmeldelse om olieudslippet kort før middag torsdag.

Politiet rykkede ud for sammen med kommunens miljøvagt at forsøge at forhindre olien i at sprede sig yderligere.

Ifølge havnefoged Peter Hermansen stammer olien fra en kutter, der sank natten til onsdag.

- Onsdag eftermiddag opdagede vi, at den var begyndt at lække lidt olie, og vi fik tilkaldt miljøvagten, som hjalp med at lægge en flydespærre. Miljøvagten vurderede dog ikke, at olien udgjorde en risiko, fortæller Peter Hermansen.

Annonce

Tyndt lag på vandet

Torsdag formiddag konstaterede forbipasserende, at lidt olie var sluppet ud af flydespærren og havde lagt sig som et tyndt lag på vandet.

- Miljøvagten og politiet kom, og igen vurderede miljøvagten, at der ikke var tale om noget alarmerende udslip. Der er tale om lidt olie, der nu ligger på ydersiden af flydespærren. Den kan ikke altid fange alt, siger havnefogeden, der oplyser, at der ikke er så meget at gøre ved et olieudslip i den størrelsesorden.

- Det er praktisk talt umuligt at gøre noget ved. Det er en lille hinde på overfladen, og vi kan kun vente på, at den fordamper, siger Peter Hermansen.

Han oplyser også, at havnen nu i samarbejde med kutterens ejer skal finde ud af, hvad der skal ske med kutteren, som ligger på bunden af havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen

Annonce