Annonce
Livsstil

Super Mario-brødrene er for alle gamere

Switch: Nintendo begynder 2019, som de sluttede 2018 med "Smash Bros. Ultimate": På toppen.

"New Super Mario Bros. U" var på Wii U et fremragende 2D-platformspil, men led under den foregående konsols manglende kommercielle gennemslagskraft. Nu vender brødrene Mario og Luigi tilbage på Nintendo Switch, og forhåbentlig får spillet denne gang det store publikum, det fortjener. For der er tale om en seksstjerners platformer, som det også var tilfældet på Wii U.

Annonce

Velkendt historie

Historien kender vi: Peach, Mario, Luigi og vennerne hygger sig på slottet, da Bowser og hans afkom kommer forbi og ødelægger festen. Bowser vil have Peach for sig selv og kyler de øvrige venner ad Pommern til fra sit flyvende luftskib. Nu begynder den vilde - og vildt lange - jagt for Mario og vennerne, der skal hoppe, glide, svæve, svømme, ride og en hel masse andet for at kæmpe sig igennem de mange flotte og omskiftelige verdener på vejen mod Bowsers dystre slot.

På Switch har "New Super Mario Bros." alle de mange baner, der var på Wii U - inklusive udvidelsen af spillet, "New Super Luigi U". Og det er mange baner. Der er timevis af underholdning i vente, særligt hvis man skal finde alle hemmeligheder og klare alle baner perfekt - og altså, det skal man da.

Noget for alle

Nintendo har i flere af sine genudgivelser på Switch strakt sig langt for at gøre spillene mere tilgængelige for de yngste gamere, der vokser op med, at spil helst skal være sjove og lette - ikke svære og udfordrende, som da undertegnede var barn.

Det betyder blandt andet, at alle kan være med i seneste udgave af "Mario Kart", hvor man både kan få bilerne til selv at køre fremad OG holde sig på banen. Den stil fortsætter i "New Super Mario Bros.", hvor karaktererne Toadette og Nabbit er rangeret som henholdsvis "easy" og "super easy" - og det er de. Så kan familiens yngste gamere være med, og så længe de allersværeste baner stadig er inkluderet i spillet, bliver både stor og lille gamer glad.

"New Super Mario Bros. U Deluxe" er både for retro-gamere, der forelskede sig i "Super Mario Bros" på NES eller SNES, og for helt nye gamere. Der er timevis af familievenlig underholdning, og for første gang kan du tage Mario-brødrenes platform-spil med på farten i HD, hvor op til fire venner kan spille samtidig.

Titel: "New Super Mario Bros. U Deluxe"

Udgivelsesdato: 11. januar

Platform: Nintendo Switch

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce