Annonce
Sport

Superliga-bejler fældet af bundholdet i 1. division

Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Nykøbing FC indkasserede tre mål i udekampen mod FC Roskilde og fik udvist to spillere efter pausen.

Nykøbing FC løb søndag ind i nye problemer i jagten på oprykning til Superligaen.

På udebane blev falstringerne besejret med 1-3 af bundholdet fra FC Roskilde i en kamp, der bød på tre udvisninger efter pausen.

Nykøbing, der indtager femtepladsen i 1. division, kæmpede allerede i sidste sæson med i toppen af rækken, og holdet har også fået en lovende start på denne sæson.

På det seneste har holdet haft problemer, og med lussingen i Roskilde er det blot blevet til fire point i de seneste fem kampe.

Roskilde-angriberne Younes Bakiz og Monday Etim sendte med en scoring hver hjemmeholdet foran med 2-0 inden for det første kvarter.

Trods en udvisning til amerikanske Monday Etim i begyndelsen af anden halvleg, så øgede Robert Larsen to minutter senere til 3-0 for Roskilde.

Dramaet var dog på ingen måde overstået, da Nykøbing i de sidste 20 minutter fik udvist både Jordan Wilson og Magnus Warming.

Med en mand i undertal lykkedes det alligevel at få pyntet på resultatet i overtiden med målet til 1-3.

Sejren sendte midlertidig FC Roskilde væk fra rækkens sidsteplads, men senere på søndagen dumpede holdet tilbage. Det skete, da Vendsyssel FF slog Kolding med 2-0.

Roskilde har syv point efter ni spillerunder, mens Vendsyssel har ni point for en kamp færre.

Nykøbing FC har på femtepladsen 14 point ligesom Vejle og Kolding, der er nummer tre og fire. Vejle slog søndag på eget græs Hvidovre med 3-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce