Annonce
AGF

Superliga-fansene har talt: AGF-trio indtager sæsonens hold

Kamil Grabara blev den helt store helt i sæsonfinalen mod AaB, hvor der var europæisk fodbold på spil. Nu har fansene så også valgt ham til årets hold i Superligaen. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Superligaens fans har stemt om årets hold, og her er AGF det næstbedste repræsenterede hold med tre spillere stemt ind. Desværre for AGF er netop de tre spillere dog fortid i klubben.

FODBOLD: Selvom det ikke blev til en gentagelse af sidste sæsons bronzemedaljer, så har de danske Superliga-fans alligevel været ganske imponeret over flere AGF-spillere.

Der er nemlig hele tre spillere fra Ceres Park med på årets Superliga-hold, der altså er kommet i stand efter det har været muligt for fans af de bedste danske hold at stemme på sociale medier.

Målmand Kamil Grabara, højreback Kevin Diks og venstreback Casper Højer Nielsen har således alle fundet vej til den bedste start-ellever.

Annonce

Og faktisk er det kun mesterholdet fra Brøndby, der har flere spillere på årets hold, end den århusianske klub har. Mestrene har således fire spillere med, mens FC Midtjylland har to. Randers FC og Vejle lukker holdet med én spiller hver.

Clean sheets, mål og oplæg

Kamil Grabara gik egentlig glip af Superligaens tre første runder, før han ankom på lejeaftale, men alligevel står polakken faktisk tilbage som den målmand, der har hentet flest clean sheets i løbet af sæsonen med ni i alt.

Kevin Diks har ligeledes vist sit værd i særligt ét aspekt af spillet. Trods sit udgangspunkt på højrebacken leverede hollænderen nemlig intet mindre end syv scoringer i løbet af sæsonen, langt størstedelen af dem i mesterskabsspillet.

Fire af Kevin Diks' syv mål blev endda scoret på hovedstød, og det er faktisk kun FC Midtjyllands spydspids Sory Kaba, der kan matche det antal hovedstødsscoringer.

Også Casper Højer Nielsen har imponeret i den offensive fase af spillet med tre mål og hele otte oplæg, og ved sæsonens afslutning blev backen da også belønnet med et skifte til udlandet.

Annonce

Alle er fortid

At Grabara, Diks og Højer Nielsen alle konsistent har leveret præstationer på et højt niveau i denne sæson, er der ingen tvivl om. For alle tre har nemlig adskillige gange været med på ugens hold i Superligaen.

De tre profiler var ligeledes de højest scorende spillere, da Stiften.dk efter sæsonen kårede årets profil med udgangspunkt i sæsonens karaktergennemsnit.

Desværre for AGF-chef David Nielsen kommer ingen af de tre spillere til at kunne spæde til, når der skal kæmpes om europæisk gruppespil efter sommerpausen.

Casper Højer Nielsen er således blevet solgt til tjekkiske Sparta Prag, mens Kamil Grabara og Kevin Diks begge er vendt tilbage til deres respektive arbejdsgivere, engelske Liverpool og italienske Fiorentina, efter endt lejeophold i det århusianske.

Hvem der skal erstatte de tre markante profiler på Ceres Park kan altså sagtens blive sommerens helt store spørgsmål og en ganske stor opgave for sportschef Stig Inge Bjørnebye.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Træner med på Fredensvang: Fransk centerforward er på prøve i AGF

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce