Annonce
AGF

Superligatopscorer er ude af måltørke: - Det har ikke fyldt lige så meget for mig, som det har gjort for medier og familien

Patrick Mortensen (tv) er topscorer i Superligaen med 11 mål. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Patrick Mortensen rundede otte timer uden mål for AGF, og det nåede så vidt, at TV satte en minuttæller på skærmen for at gøre opmærksom på usædvanligheden. Som type har han brug for hjælp af holdkammeraterne, og den er kommet i de seneste kampe, hvor han har fået hul på bylden igen.

FODBOLD: I begyndelsen af december scorede Patrick Mortensen et drømmemål mod Brøndby. AGF vandt 3-1 og det var angriberens ottende kasse i sæsonens første 11 kampe.

Denne avis har regnet sig frem til, at han er den mest scorende spiller i AGFs Superligahistorie i forhold til mål per kamp.

Og den status over skarprettere som Thorninger, Flo og Graulund forpligter. Men ud af det blå satte Patrick Mortensen tålmodigheden på prøve efter den omtalte Brøndby-kamp.

Pludselig var oasen tørret ud, og den minuttæller, som et af TV-selskaberne satte på skærmen, nåede op på 525 lange minutter inden den tidligere Lyngby-spiller igen kunne lade sig hylde af de virtuelle fans.

Forløsningen kom i hjemmesejren over Sønderjyske. Godt nok på straffespark, men som sulten angriber tager man jo det hele med.


Der sikkert er en grund til, at tidligere angribere i AGF ikke er slået igennem. Fordi der er meget pres på, og begynder man at æde alt råt, så bliver man i hvert fald ikke bedre.

Patrick Mortensen, AGF-angriber


Annonce

Har brug for hjælp

Fans og holdkammerater blev da også belønnet i kampen efter, da en selvtillidsfyldt Mortensen scorede to gange mod FC København og sågar kunne have scoret et hattrick, hvis et hovedstød havde fået fem gram mere, så bolden ikke havde taget indersiden af stolpen.

Men hvordan har han egentlig haft det med måltørken, seneste sæsons topscorer?

- Jeg vil jo altid gerne score mål, og det er da irriterende når det ikke sker. Men det har ikke fyldt lige så meget for mig, som det har gjort for medier, venner og familie, siger Patrick Mortensen med et skævt smil inde bag stubbene.

- Jeg har været rimelig cool omkring, at det nok skulle komme. Jeg har været bevidst om, at det jo ikke er fordi, at jeg vadede rundt i 100 procentschancer. Som hold var vi i den periode ikke gode nok offensivt, mens vi defensivt var fantastiske. Der var nogle ting, der ikke fungerede, og det skyldes til dels banerne. Og de seneste kampe er blevet spillet på bedre baner.

Hvordan fungerede offensiven ikke i begyndelsen af 2021?

- Vi var ikke gode nok til at sætte spillet op. Ikke kun omkring mig, og men også omkring dem, der skal sætte mig op i forhold til at backs og kanter kan komme i de rigtige positioner til indlæg.

- Jeg er en type, der har brug for gode medspillere til at sætte mig op. Og på det punkt har det været rigtig fornuftigt i de seneste kampe.

- Og af den grund har jeg også været fuldstændig fortrøstningsfuld, og jeg har jo også kunne se på David (Nielsen, cheftræner, red.), at han ikke har været i tvivl om, at det nok skulle komme. Den følelse havde jeg også, og til træning er målene da også blevet lavet ...

Superliga, 20. runde

AGF møder søndag FC Midtjylland i Superligaen. Århusianernes formodede startopstilling:

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Gift Links, Bror Blume, Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson - Patrick Mortensen

Karantæne: Bubacarr Sanneh afsoner den første af to karantænedage

FC Midtjylland-AGF spilles på MCH Arena og begynder klokken 16.00.

Annonce

Ikke første gang

Tro det eller ej, så er det faktisk ikke første gang, at Patrick Mortensen har gennemgået en lille målstrejke som AGF-spiller.

I begyndelsen af seneste sæson - altså dén, hvor han endte som topscorer - lod målene nemlig også vente på sig i begyndelsen af sæsonen.

Han skulle helt frem til den sjette kamp før der var hul på bylden

- Da vi spillede ude mod Brøndby var jeg faktisk blevet sat af. Helenius spillede i stedet. Men han blev så skadet, og jeg kom ind i pausen og scorede i anden halvleg i 3-0-sejren. Og dér startede mine mål i seneste sæson. Men indtil da havde vi heller ikke været gode nok som hold og vi havde næsten ikke scoret nogle mål, fortæller Patrick Mortensen om den efterhånden berømte begyndelse på bronzesæsonen, hvor AGF havde to point efter fem kampe.

Patrick Mortensen har tidligere talt om det mentale arbejde, han lægger for dagen. Og det har hjulpet ham igennem de kedelige perioder.

- I sådan en periode bærer ens mentale arbejde frugt, fordi det kunne nemt have fyldt meget mere. Jeg er da også sikker på, at der sikkert er en grund til, at tidligere angribere i AGF ikke er slået igennem. Fordi der er meget pres på, og begynder man at æde alt råt, så bliver man i hvert fald ikke bedre. Så det handler om at lukke alle de ting ude og fokusere på, hvad jeg selv kan gøre bedre og stole på den proces, jeg er i.

Patrick Mortensen er i skrivende stund Superligatopscorer med 11 mål ligesom FC Københavns Jonas Wind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce