Annonce
Sport

Supertalentet Arnoldsen tog ansvar og scorede det afgørende mål for Skanderborg Aarhus: - Jeg var lidt nervøs

Thomas Arnoldsen scorede seks gange og tilkæmpede sig derudover to straffekast mod Sønderjyske fredag aften. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Thomas Arnoldsen havde ikke kastet et eneste straffekast i kampen mod Sønderjyske, før han stod med en gylden mulighed med 25 sekunder igen.

HÅNDBOLD: Han er simpelthen bare et af dansk håndbolds største talenter lige nu, Thomas Arnoldsen.

Og fredag aften var det ham, der kom i fokus, da Skanderborg Aarhus vandt med 25-24 på udebane mod Sønderjyske og tog to nervepirrende point.

Det var et voldsomt opgør, hvor begge hold havde deres momentum-perioder, og hvor Skanderborg Aarhus kom tilbage til allersidst efter at have smidt en god føring midt i anden halvleg.

Annonce

Og med 25 sekunder igen stod Arnoldsen så med bolden i hånden. Klar til et straffekast overfor Kasper Larsen.

Han brændte. Men han havde heldet på sin side. Bolden strøg direkte ud i hænderne på ham selv, og han scorede på returen.

I det allersidste sekund reddede Salah Boutaf et hug-og-håb-skud fra Noah Gaudin i den anden ende, og dermed kunne Skanderborg Aarhus tage to point mere. Dermed har de fire ud af fire mulige point i denne sæson.

- Jeg vil sige, at med alle de fans i hallen, så var jeg lidt nervøs, men jeg når ikke rigtig at tænke noget. Jeg tænker bare at det straffekast skal ind, og at vi skal have to point med herfra. At jeg vælger at brænde og få den retur, det tager jeg med. Men jeg vil indrømme, at jeg var lidt nervøs, siger Thomas Arnoldsen.

Roser fra cheftræneren

Den 19-årige bagspiller var tydeligt mærket efter en kamp, hvor der i høj grad blev gået til stålet med hårde tacklinger, og han gik efterfølgende rundt i hallen med is på hånden.

I alt blev det til seks scoringer på ni forsøg, og derudover havde han den klart højeste MEP blandt alle spillere i kampen. MEP er det statistiske redskab, som bruges til at udregne, hvor vigtig en spiller har været i den pågældende kamp.

Og da han blev kaldt til straffekast med 25 sekunder igen var det hans første afslutning fra syv meter i opgøret. Tidligere havde både Morten Hempel Jensen og Morten Balling brændt straffe i kampen.

Herrehåndboldligaen, 2. runde

Sønderjyske Herrehåndbold - Skanderborg Aarhus Håndbold 24-25 (11-13)

Skanderborg Aarhus: Thomas Arnoldsen 6, Lars Skaarup 4, Mike Haack 4, Morten Hempel Jensen 4, Morten Balling 3, Kristian Bonefeld 2, Mathias Bitsch 2.

Sønderjyske: Andreas Lang 6, Tobias Møller 4, Kristian Stranden 4, Frederik Ladefoged 4, Noah Gaudin 2, Oliver Eggert 2, Sveinn Jóhannsson 1, Morten Bjørnshauge 1.

Udvisningsminutter: Skanderborg Aarhus: 2, Sønderjyske: 8 

Redningsprocenter: Skanderborg Aarhus: Kristoffer Laursen 29 % (9/31), Salah Boutaf 50 % (2/4), Sønderjyske: Kasper Larsen 31 % (11/36), Malthe Kronborg 100 % (1/1)

Kampen undervejs: 5-3, 8-8, 10-12, 12-16, 19-19, 23-21

Tilskuertal: 2018 i Broager Sparekasse Skansen, Sønderborg

Skanderborg Aarhus' cheftræner Nick Rasmussen var også godt tilfreds.

- Thomas spiller generelt godt. Det er første gang, efter han er kommet med på ligaholdet, at han skal spille med i begge ender, og det vil sige, at det koster nogle missere indimellem. Han skal lige vende sig til at få en større og større rolle også defensivt.

- Man kan putte mange superlativer på ham, og det er jeg også i gang med, men han spiller en fin kamp. Og så er han godt flankeret af den gamle derovre med nummer 20, siger Nick Rasmussen og peger på Morten Balling.

Balling har i de seneste sæsoner i højere grad været lederen på holdet, men stille og roligt har Thomas Arnoldsen formået at spille sig i startopstillingen.

Og fredag aften var det Arnoldsen, der satte den afgørende scoring ind. Skanderborg Aarhus' næste kamp er 20. september, hvor holdet møder Lemvig-Thyborøn på udebane.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

2. halvleg er i gang: AGF er fortsat foran

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Sport

To tredjedele af VSK-holdet var nye spillere i pokalnederlag til superliga-hold: - Det er rimeligt at sige, at vi er startet lidt forfra

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce