Annonce
Østjylland

Sur smiley: Varmt kød og skimmel koster bøde til pizzeria ved Trekanten

Henrik Mensch er utilfreds med at have fået en sur smiley efter pizzariaet Trekanten Saxild Strand har haft kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Morten Pape
Ejer Henrik Mensch synes, bøden og den sure smiley er noget svineri, og vil derfor klage over afgørelsen.

Saxild: Henrik Mensch, der ejer pizzeriaet Trekanten Saksild Strand, vil klage over en sur smiley og en bøde på 5000 kroner efter et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen onsdag i sidste uge.

Ejeren mener ikke, at Fødevarestyrelsens afgørelse er berettiget.

- Vores holdning er, at det er noget svineri. De kommer på årets varmeste dag og sætter en måler op på de to kantiner, der står direkte i solen. Vi kontrollerer de temperaturer flere gange om dagen, og vi kunne ikke finde for høje temperaturer i noget, siger han.

Annonce


Vi kommer til at klage over den her afgørelse, for den er ikke retvisende

Henrik Mensch, ejer, Trekanten Saksild Strand


Ifølge ham har kontrollanten fra Fødevarestyrelsen valgt de kantiner (beholdere, red.) med fødevarer, som stod direkte i solen, og desuden ikke taget højde for, at de kun lå der ganske kort, inden de skulle ind i den varme pizzaovn.

- Vi siger jo til dem, at det for helvede er klart, at når de står med en måler direkte ind i solen på årets varmeste dag, så finder de for høje temperaturer. Det ville man gøre i alle kantiner i hele Danmark, siger Henrik Mensch.

For varmt kød

Bøden og den sure smiley har pizzeriaet fået, efter Fødevarestyrelsen kunne konstatere, at kød blev opbevaret for varmt, der var skimmellignende sorte belægninger ved køleskabet, og en 3-timers rettesnor for fødevarer blev ifølge rapporten ikke fulgt.

- Der opbevares skinke og pølser i kølebro ved en omgivelsestemperatur på 22,4 grader som er målt med kalibreret termometer. Skinken er målt med indstikstermometer til 11,0 grader, skriver Fødevarestyrelsen.

Styrelsen oplyser, at varmebehandlede, nedkølede og letfordærvelige fødevarer skal opbevares ved højst fem grader.

Desuden fremgår det af rapporten, at der ifølge virksomhedens egenkontrolprogram skiftes fødevarer, som opbevares uden for køl hver tredje time.

- Disse procedurer følger virksomheden ikke på kontrolbesøget, da virksomheden ikke har styring på, hvornår kantinen er fyldt, står er i rapporten.

Annonce

Vil klage

I Fødevarestyrelsens kontrolrapport fremgår det også, at der er sorte skimmellignende belægninger omkring køleskabet, hvor der opbevares drikkevarer og salami samt indvendigt på lågen til opvaskemaskinen.

Det mener Henrik Mensch dog heller ikke er en berettiget kritik.

- Det er ikke i et køleskab, det er i en gummiring på indersiden af en opvaskemaskine. Hvis Fødevarestyrelsen havde været her om morgenen, ville det være væk, og hvis de havde været her om aftenen, ville det være væk, men når de kommer midt på årets travleste dag, så er det jo klart, at der er snavs, når maskinen kører 30 gange om dagen, siger han.

- Jeg ved ikke, hvorfor de skriver køleskab, når det er en opvaskemaskine, som i øvrigt bliver gjort rent hver dag. Vi har et professionelt rengøringsfirma, der kommer en gang om ugen og renser alle gummilister i vores køleskab, og vi gør selv rent hver morgen, aften og i løbet af dagen.

Pizzeriaet har derfor ikke tænkt sig at lade Fødevarestyrelsens rapport stå uanfægtet hen.

- Vi kommer til at klage over den her afgørelse, for den er ikke retvisende, siger Henrik Mensch. Han har derfor endnu ikke betalt bøden på 5000 kroner.

Ved de seneste to kontrolbesøg i 2018 og 2020 var der ikke nogle anmærkninger fra Fødevarestyrelsen. Gangen før fik stedet dog også en indskærpelse i forbindelse med virksomhedens egenkontrol, står der i Fødevarestyrelsens rapport.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Debat For abonnenter

De offentlige toiletter fungerer aldrig: Hvornår træder kommunen i karakter?

Aarhus

Afstemning - du bestemmer: Skal vi tjekke op på de hylende tog eller rådden cykelkultur?

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Østjylland

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Debat For abonnenter

Rådmand og politi må finde en løsning på balladen på Aarhus Ø

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce