Annonce
Aarhus

Surf Café åbner på Marselisborg Lystbådehavn: - Det har længe været en drøm

Michael Allman fra SURF Agency rykker ind på Marselisborg Havn med Stand Up Paddling. Foto: Flemming Krogh
Efterhånden ses folk på SUP-boards overalt. I Aarhus startede det i havnens nordlige ende, men nu udvider Surf Agency med en ny afdeling i Marselisborg Lystbådehavn.
Annonce

AARHUS: Duften af friskbagte pandekager har gennem årene ramt besøgende på Marselisborg Lystbådehavn. Nu bliver stedet med den søde duft overtaget af surferne fra Surf Agency, som i forvejen har en afdeling i den nordlige ende af haven.

- Det har længe været en drøm at åbne en Surf Café, særligt for Finja. Så vi slog til, da muligheden for at overtage lokalerne her på havnen pludselig opstod. Nu skal det hele bygges om, så her bliver plads til surfshop, café med to-go-kaffe og snacks - og ikke mindst omklædning til vores medlemmer, som kan komme hertil for at tage ud på vandet på et SUP board. Dem vil der ligge mange af her, forklarer Michael Allman.

SURF Agency, som Michael Allman og Finja Götz står bag, rykker ind på Marselisborg Havn. Om et par måneder åbner de en ny café og står klar med udstyr til Stand Up Paddling. Foto: Flemming Krogh

Sammen med sin kæreste, Finja Götz, driver den karismatiske surfer med det kulsorte rastafari-hår Surf Agency. Det har parret såmænd gjort siden 2012, hvor de begyndte i det helt små med en lukket trailer på Aarhus Lystbådehavn - i den nordlige ende af havnen. Dengang var SUP et særsyn på havet.


Det har længe været en drøm at åbne en Surf Café, særligt for Finja. Så vi slog til, da muligheden for at overtage lokalerne her på havnen pludselig opstod.

Michael Allman, Surf Agency


- Vi havde ingen lokaler dengang, men måtte klæde om på kajen. Det var noget primitivt, griner Michael Allman, som netop er hoppet i en tyk våddragt, så han kan tage en tur på SUP (Stand Up Paddle) i havnebassinet - mest til ære for fotografen.

I løbet af ni år er Surf Agency blevet til et større foretagende, hvor man ud over en klub for 200 aktive medlemmer driver SUP-skole, udlejning, teambuilding og har indrettet et udendørs wellness-område med spa og sauna.

Annonce

Nyt spot med flere fordele

Nu udvider byens 'surf-konger' deres gesjæft og rykker ind på kajen på Marselisborg Lystbådehavn. I første omgang med Stand Up Paddle, hvor der bliver plads til, at begyndere kan få plads på vandet, men også til at mere øvede medlemmer, som er vant til at padle i den nordlige ende af havnen, kan få en anden oplevelse på vandet ved at sejle mod syd.

Området med stranden ved Tangkrogen, som ligger tæt på, indbyder også til vandleg på en anden måde end Surf Agency er vant til.

- Måske kan begyndere have fordel af at starte fra kysten, hvor de kan se bunden. Det kan man ikke på havnen, hvor vi plejer at holde til, siger Michael Allman, der sammen med sin kæreste har mange gode idéer:

- Det kunne også være fedt at indrette et udendørs wellness-område her, men det må vi se på senere, siger Finja Götz, mens hun sender blikket ud af de høje vinduer mod syd, hvor havnebassinet og enkelte lystbåde danner forgrund for træerne langs kystvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce