Annonce
Aarhus

Surt for somalierne - held i uheld for Aarhus

Jens W. Møller, redaktionschef, Århus Stiftstidende. Foto: Axel Schütt
Annonce

Hvor var det svineheldigt, at det åbenbart ikke var ved de spontane, løsslupne gadefester for et par uger siden, da AGF havde vundet bronze, at coronasmitten stak helt af i Aarhus. Myndighederne kan ikke fastslå den sammenhæng.

Der er vist ellers bred enighed om, at det sagtens kunne være gået grueligt galt, da horder af AGF-fans stod og brølede deres begejstring over holdets succes ind i hovedet på hinanden.

Det er rent held, at det ikke gik galt, for hvis det havde været årsagen til den smitteeksplosion, vi lige nu oplever i byen, så havde myndighederne virkelig haft et hyr med at finde ud af, hvem der havde været tæt på hvem i vrimmelen. Og så havde smittekæderne godt nok været svære at bryde.

Det er også heldigt, at skylden for byens aktuelle ulykke, tilsyneladende ikke umiddelbart kan kædes sammen med sammenstimlen på strande, i parker, på strøget, i stormagasiner, ved biltræf eller nogle af de andre steder, hvor folk, som ikke kender hinanden, på det seneste er flokkedes for tæt. For smittekæder her havde også være svære at opspore og standse.

Nu viser det sig som bekendt, at det i høj grad er i byens somaliske miljø, at smitten har taget fart. Det er smaddersynd for somalierne, at det må have været uforsigtighed blandt nogle i deres miljø, som gjorde, at smitten bed sig fast her.

Men skal vi være ærlige, så kunne det også være sket i et andet miljø, hvor coronatrusslen har været undervurderet på det seneste - omkring en lystbådehavn, en arbejdsplads, i et gårdmiljø, ved en privat fest eller et andet relativt afgrænset miljø, ikke sandt? Var der sket her, havde det også været synd for de ramte men heldigt for byen. For her er smittekæderne lettere at opspore og forfølge.


Derefter bør vi kunne håbe - og vel også forvente - at vores skærpede forsigtighed får smittetallet til at falde for somaliere såvel som for alle andre.


Tilbage til det somaliske miljø, hvor smitten ifølge talsmænd tages meget alvorligt. I en taskforce sammen med kommunen vil de blandt andet stoppe sammenrend af somaliere, få aflyst fester og sikre, at personer i karantæne overholder den samt arbejde tæt sammen med sundhedsmyndighederne.

Godt at høre.

Taget i betragtning, at den infame coronasmitte først viser sig nogle dage efter, at den er overført, så må vi nok regne med, at at smittetallet for både somaliere og alle andre i Aarhus vil være skræmmende højt nogle dage endnu - vi har jo først lige fået lokaliseret problemet, købt  mundbind og fundet håndspritten frem igen . Men derefter bør vi kunne håbe - og vel også forvente - at vores skærpede forsigtighed får smittetallet til at falde for somaliere såvel som for alle andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce