Annonce
Sport

Surt Show: Aarhus United misser Final Four efter et nederlag på 21-22 til TTH Holstebro

Martina Thörn stod i perioder glimrende, men det var ikke nok til at sikre en billet til Final Four. Foto: Ole Nielsen.
Århusianerne havde chancen for at spille sig i klubbens andet finalestævne på tre år, men havde store problemer med at omsætte sine chancer til mål og måtte til sidst se TTH Holstebro løbe med sejren og billetten til Final Four.

HÅNDBOLD: Aarhus United er færdig i årets udgave af pokalturneringen. Torsdag aften havde hjemmeholdet alle muligheder for at stemple ind i sit andet finalestævne i klubbens tre-årige historie, men bukkede under for presset og tabte 21-22 i Aarhus Stadionhal til TTH Holstebro, der imodsætning til sin modstander forstod at tage muligheden, da den viste sig.

TTH Holstebro var som sådan ikke bedre spillende, men havde den afgørende kynisme i de afgørende situationer, som Aarhus United i den grad manglede.

- Roligt, roligt, råbte cheftræner Heine Eriksen kort inde i anden halvleg, da hans hold stormede op af banen for at smide endnu en bold i mål. Iveren efter at få slået et hul til vestjyderne var så stort, at det gik ud over koldblodigheden og evnen til at slå bolden i jorden engang imellem.

I stedet for at skabe afstand, endte hjemmeholdet med at lukke de godt kæmpende vestjyder ind i kampen. 11 minutter inde i anden halvleg kom gæsterne i front for første gang ved stillingen 16-15, og selvom United hurtigt fik udlignet, så var det som om, at momentum tippede over til gæsterne, der ikke gjorde det sværere end nødvendigt, spillede til chancen opstod og ikke mindst udnyttede den.

Evnen til at score har været et tilbagevendende problem for Aarhus United i de første kampe af sæsonen. Et problem, der igen dukkede op til overfladen i aftenens opgør, hvor især fløjene var de helt store syndere med afslutninger, der flere gange strøg meter forbi mål.

De var dog ikke ene om at fejle denne aften, for det var ikke nogen særlig køn håndboldkamp.

Kampens betydning satte sit præg på spillets kvalitet. Til gengæld var der rigeligt af intensitet og nerve. Sidstnævnte var gæsterne bedst til at holde i bero. Ikke mindst Holstebros mest markante profil, Trine Knudsen, som var det helt store omdrejningspunkt i deres offensiv. Det var hende, der dikterede spillets gang og bevarede overblikket, da presset var størst.

En evne, som blev udslagsgivende, ifølge Heine Eriksen.

- Angrebsmæssigt spillede vi i perioder rigtigt fint og kom til mange chancer, men vi brændte dem desværre. Men det var også en kamp, hvor vi spillede naivt i faser af spillet, hvor vi udmærket ved, at vi ikke skal gøre de ting, som vi endte med at gøre. Vi havde flere gange, hvor vi løb op mod et Holstebro-hold, som var fuldstændig i balance og kylede bolden væk, sagde cheftræner Heine Eriksen efter kampen.

Han fortsatte:

- Pigerne gav aldrig op. Det skal de have ros for, men det var bare ikke nok.

- Vi skal kunne score mere end 21 mål på de chancer, som vi kom frem til. Jeg ville gerne have haft, at spillerne havde været fem år ældre end de er. Det kan jeg ikke få dem til, det ved jeg, men jeg havde gerne set, at vi havde haft lidt mere rutine. Det er ikke fordi Holstebro har meget mere end os, men vi havde bare brug for rutine i dag. Jeg er sikker på, at vi havde vundet, hvis vi havde haft lidt mere på bagen og havde gået bolden frem i nogle situationer. Det var bare det her unge hold, der så gerne ville i Final Four, sagde Heine Eriksen.

Der var to spillere, der stak ud fra mængden hos århusianerne denne aften. Svenske Martina Thörn stod en glimrende første halvleg, mens Julie Pontoppidan kæmpede forbilledligt gennem hele opgøret og var millimeter fra at sende kampen ud i forlænget spilletid i de sidste sekunder. Den fintestærke spiller sluttede på syv mål og var ofte hende, som viste vejen hos United.

- Vi talte om, at vi stressede lidt for meget i kontrafasen i første halvleg, men det synes jeg egentlig, at vi fik rettet til. Det var ikke så meget dér, at det gik galt. Angrebet gik egentlig ok, men vi fik ikke scoret på de chancer, som vi kom frem til, og det var som om, at det pillede lidt af luften ud af ballonen, sagde Pontoppidan.

- Det var de små ting, der gjorde det. Det er også derfor, at det er så bittert, for vi gjorde så mange ting rigtigt, sagde den århusianske topscorer.

Aarhus United får mulighed for at komme tilbage på sporet, når de søndag møder Viborg HK på hjemmebanen i ligaen.

Annonce

Santander Cup, kvartfinale

Aarhus United - TTH Holstebro 21-22 (12-9)

Aarhus United: Julie Pontoppidan 7, June Bøttger 4, Mathilde Neesgaard 3, Celine Lundbye 2, Charlotte Lund Mikkelsen 2, Annika Meyer 1, Line Ellertsen 1, Marie Aamand Sørensen 1

TTH Holstebro: Trine Knudsen 7, Kaja Kamp Nielsen 6, Laura Jensen 3, Maria Mose Vestergaard 2, Camilla Pytlick 2, Mathilde Hyldeberg 1, Nikoline Skals Lundgreen 1

Stillingen undervejs: 4-1, 6-5, 9-7, 12-9, 14-14, 15-16, 18-18, 20-20, 21-22

Udvisninger: Aarhus United 0, TTH Holstebro 1

Julie Pontoppidan var sit holds bedste i torsdagens pokalnederlag. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce