Annonce
Sport

Suveræne Bakken Bears genvinder DM-guld

Bakken Bears har vundet DM-guld 17 gange, flest af noget hold i Danmark. Her er det anfører Morten Sahlertz (med guldhatten) der løfter trofæet i Forum Horsens. Foto: Søren E. Alwan
For 14. gang i dette årtusinde og 17. gang i alt vinder Bakken Bears DM-guld. I denne sæson ender de som mester i overlegen stil mens ærkerivalen gik i opløsning indefra.

BASKETBALL: For tre år siden tabte Bakken Bears en meget tæt kamp syv i Forum Horsens. Dermed vandt hjemmeholdet sit andet DM i træk.

På trods af flotte resultater i Europa, var århusianernes status som Danmarks bedste basketballhold i morderne tid truet. Den trussel er væk nu.

Denne mandag i 2019 vandt Bakken Bears nemlig sit tredje mesterskab i træk. Og de har gjort det ved at vinde 12 finalekampe i rap over Horsens IC de seneste tre sæsoner. Kun den allerførste kamp i finalen i 2017 har Horsens vundet i perioden.

Godt nok har de gulblusede formået at drille Bears i pokalturneringen et par gange. Men tallene taler for sig selv. Bakken Bears er tilbage på toppen af dansk basketball. Godt og grundigt tømret fast til tronen. Og det er svært at se, hvem der skulle få dem ned derfra lige foreløbigt.

- Vi vil gerne være et powerhouse, men det kræver tid, arbejde og meget professionalisme. Vi har været kyniske i de seneste finaleserier. Det har ikke været så overlegent, som det lyder. Og jeg har stadig været spændt som et lille barn før hver kamp, sagde Adama Darboe, der kom til Bears for netop tre år siden.

Annonce

DM-finale

  • Horsens IC - Bakken Bears 76-91
  • Periodecifre: (13-26), (13-20), (26-24), (24-21)
  • Horsens: Vedran Borovcanin 19, Charles Callison 17, Oscar Jørgensen 9
  • Bears: Tobin Carberry 15, Ryan Martin 13, Thomas Lærke 11, Ryan Evans 11, Adama Darboe 8, Hayden Dalton 8, Darko Jukic 7, Michel Diouf 7, Tylor Ongwae 5, Morten Sahlertz 3, Sylvester Berg 3
  • Rebounds: Horsens 44, Bears 54
  • Tilskuere: Cirka 1.500 i Forum Horsens
  • Dermed vinder Bakken Bears DM-guld med en sejr på 4-0

Profilløst

Mandagens finale vandt Bears 91-76 i en kamp, der var fuldstændigt blottet for spænding. Gæsterne kom foran 19-6 i Forum Horsens og holdt Horsens på en afstand af mere end ti point i resten af kampen.

Hjemmeholdet var uden profilen Brandon Tabb, der i de seneste dage har været centrum for en fyring af Horsens ICs mangeårige head coach Arnel Dedic. Og tabet af både træner og holdets mest scorende spiller var åbenlyst mere end hjemmeholdet kunne overkomme.

Bakken Bears havde med stor sandsynlighed vundet DM-guldet selv om de to ikke var blevet uvenner i kamp tre. Men efter deres farvel var det blot et spørgsmål om tid før trofæet kunne løftes.

En fantastisk følelse

Problemerne i Horsens skal dog ikke skygge for, at Bakken Bears er Danmarks bedste hold i denne sæson.

En sæson hvor de desuden nåede kvartfinalen i Europe Cup.

- Det er en rigtig god følelse at vinde, men på samme tid er det også en lettelse for mig. Vi røg ud i pokalturneringen og kom langt i Europa, men har ikke noget at vise for det. Så det er rart at nå helt i mål, sagde Tobin Carberry, der efter kampen blev valgt til finaleseriens bedste spiller.

Point guarden ved endnu ikke om han kommer tilbage til næste sæson.

- Jeg har slet ikke tænkt på næste sæson. Jeg skal bare hjem og blive klar i hovedet og så må vi se, hvad der sker. Og så skal jeg giftes, og det får mig næsten til at føle nogle gange, at jeg ikke vil hjem, fordi jeg ved, jeg bliver sat i gang med alt muligt. Nej, jeg glæder mig til at komme hjem.

For Carberrys amerikanske kollega Hayden Dalton var sejren også en forløsning.

- Det er en fantastisk følelse at vinde. Det første, jeg lagde mærke til, da jeg kom til Bakken Bears var alle billederne i hallen af tidligere hold, der har vundet. Fra dag ét kunne jeg fornemme, at det er en del af kulturen her at vinde. Og det er dejligt at blive den næste i rækken.

- For mig selv var det her mit første år i Europa og jeg er glad for at kunne lære fra de her fyre. Jeg ved endnu ikke hvad fremtiden bringer og om jeg kommer tilbage, men det skader ikke at have et mesterskab på CVet til fremtiden, sagde Hayden Dalton.

Darko Jukic har heller ikke kontrakt for næste sæson endnu. Han har svært ved at vurdere, om denne sæsons hold er lige så godt, som det der gik i semifinalen i Europa i fjor.

- Bundniveauet var meget højere på holdet i år. Det er mere erfarent. Om vores topniveau var lige så højt som sidste år ved jeg ikke. Men vi ramte et meget højt niveau i år. Selvfølgelig kom vi længere i Europa sidste år, men det handler også om lodtrækning.

- Før finaleserien i år begyndte fornemme jeg, at Horsens havde en god følelse med serien. Det var ikke ligesom sidste år, hvor vi var meget bedre end dem. Og det gør bare følelsen endnu federe at vi så smadrede dem 4-0. Det er dejligt, at vi kan slutte af med et trofæ efter en sæson, hvor vi nåede kvartfinalen i Europa også, sagde Darko Jukic.

Bakken Bears har vundet DM-guld 17 gange, flest af noget hold i Danmark. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Genåbning af idrætshøjskole er problematisk: Nye krav ville have givet grund til overvejelse

Annonce