Annonce
Sport

Suveræne Bakken spillede sig til matchbold mod Svendborg: Én kamp fra DM-finalen

DeShawn Stephens lavede 22 point i Svendborg. Foto: Kim Haugaard
Bakken Bears er igen i år et ædrueligt bud på en af deltagerne i DM-finalen. Mandag vandt århusianerne anført af QJ Peterson og DeShawn Stephens i Svendborg.

BASKETBALL: Hvis et dansk hold skal besejre Bakken Bears, skal de til at begynde med undgå at gøre det svært for dem selv.

Og det formåede Svendborg Rabbits ikke mandag aften. Gæsterne fra Aarhus vandt 119-101 i kaningrotten.

Der var godt og vel gået to minutter da hjemmeholdets store mand Jacob Enevold modtog sin anden personlige fejl. Og inden første periode var gået, havde Svendborg Rabbits noteret sig for uhørte ni personlige fejl, der gav gæsterne en række straffekast til gengæld.

Annonce

Bakken Bears var gode til at udnytte den fysiske fordel, og så havde amerikanske QJ Peterson en af de dage, hvor det meste, han slap, gik i. Om ikke andet til at begynde med.

Han scorede bjørnenes første 11 point. Bears kom foran 8-0 og slap aldrig rigtig bremsen kampen igennem. De førte godt nok "kun" med fem point ved pausen, men i tredje periode blev speederen klappet i bund og bjørnene førte nu med 19 point.

Tæt på fuldtallig

QJ Peterson endte med - ikke overraskende efter hans start på kampen - at blive topscorer med 26 point. DeShawn Stephens fulgte trop med 22 pinde.

Herudover scorede fem andre Bears-spillere minimum ti point. Og da de samtidig - i hvert fald i den afgørende tredje periode - lukkede ret godt af i forsvaret, var det svært at stille noget op for hjemmeholdet.

Tylor Ongwae, der blev skadet i pokalfinalen, fik 22 minutter på banen og lader til at være tilbage i fulde omdrejninger.

Dermed mangler Bakken Bears kun at få Darko Jukic tilbage inden den DM-finaleserie, der unægteligt kommer tættere på.

Den danske landsholdsspiller var omklædt i Svendborg og varmede op i hallen, men er endnu ikke sin brækkede hånd så kvit, at han kan hjælpe på banen.

DM-semifinale

Svendborg Rabbits - Bakken Bears 101-119

Periodecifre: (21-29), (30-27), (19-33), (31-30)

Svendborg: Brandon Tabb 25, Sebastian Åris Petersen 17, Oscar Teglgaard 14

Bears: QJ Peterson 26, DeShawn Stephens 22, Ryan Evans 15, Tylor Ongwae 12, Adama Darboe 11, Michel Diouf 10, Daniel Mortensen 10, Thomas Lærke 6, Morten Sahlertz 4, Anton Harbo 3

Rebounds: Svenborg 43, Bakken 37

Tilskuere: 0 i HK Midt Arena

Dermed fører Bakken Bears 2-0 i semifinaleserien. Der spilles bedste to fem kampe.

Annonce

Spænding om modstander

Mens Bakken Bears nu har tre forsøg på at vinde én gang mere over Svendborg Rabbits for at gå i DM-finalen, er der mere spænding i den anden semifinale.

Her besejrede Randers Cimbria mandag aften Horsens IC og udlignede dermed serien til 1-1.

Begge semifinaleserier spiller kamp tre på torsdag. I henholdsvis Aarhus og Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce