x
Annonce
Sport

Suveræne fra distancen: Bakken Bears punkterede topbraget inden pausen

Anfører Morten Sahlertz var helt suveræn fra distancen torsdag aften og blev topscorer med 22 point i topkampen mod Randers Cimbria. Arkivfoto: Kim Haugaard
Topbraget i Basketligaens grundspil var blottet for spænding tidligt i kampen. Højt tempo og stor præcision var nøgleordene for Bakken Bears i sejren på 127-89 over lokalrivalerne fra Randers Cimbria.

BASKETBALL: - De er ret glade for deres egne kurve i Randers.

Sådan sagde Bakken-profilen Darko Jukic inden Bakkens første af tre opgør mod Randers i januar måned. Den danske basketball-spiller ramte plet på det punkt. I hvert fald i ligasammenhæng, hvor kronjyderne nappede to sejre i grundspillet, men måtte se Bakken snuppe billetten til pokalfinalen, som de vandt i den forgangne weekend.

Århusianerne havde dog ikke skudt alt krudtet af i Horsens lørdag eftermiddag. Faktisk kom de flyvende ud fra det øjeblik, bolden blev givet op og havde allerede i kampens første tre minut lavet 16 point mod gæsternes fire. En hårdhændet velkomst til Cimbria. De forsøgte at følge med i det høje tempo, men kunne slet ikke matche deres værter, som i den grad også var glade for deres egne kurve denne torsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen.

Med parolen hurtige fødder og hurtig på aftrækkeren, blæste Bakken sin modstander ud af banen i kampens to første perioder. 39-24 og 33-13 lød cifrene for henholdsvis første og anden periode. Et pauseresultat på voldsomme 72-37, der satte en tydelig streg under, at Bakken havde en klar ambition for aftenen. De ville have førstepladsen i ligaen tilbage, og gjorde det med nogle imponerende skudprocenter i kampens første halvdel. De ramte på 63 procent af deres skud. 80 procent på to point og 50 fra trepoints-linjen.

Præcisionen på trepoint gjorde især ondt på Randers. Bakken lavde 12 treere inden pausen mod bare to fra Randers. En statistik, der talte sit tydelige sprog.

En så stor føring kan være svær for motivationen. Efter pausen holdt værterne farten i vejret, men skudprocenterne kunne ikke stå mål med tempoet. I hvert fald ikke i tredje periode, som isoleret set også blev vundet af Randers.

Hjemmeholdets Headcoach Steffen Wich fik roteret godt med sine spillere og fik alle ind og hente givtige minutter. Både de unge og nogle af de mere rutinerede kom til fadet denne aften. Ikke mindst Bakkens anfører Morten Sahlertz og Simon Bjørnebo, der begge viste stor præcision på treeren.

Bakken satte i det hele taget en tyk streg under sin dominans fra trepoints-linjen denne aften. Det var ikke én, men hele ni spillere hos hjemmeholdet, der havde en god ide om kurvens placering. 22 trepoints-scoringer blev det samlet til fra Bakkens side. Det var 17 flere end Randers kunne mønstre. Derfor blev sejren også ganske suveræn, 127-89, til århusianerne.

De kaldte det godt nok et topbrag i Basketligaen, men torsdag aften var der reelt set kun et tophold i hallen. Det var Bakken Bears.

Med sejren kravlede Bakken op på førstepladsen i ligaen. Randers og Bakken har begge 32 point, men århusianerne har spillet en kamp mindre og kan derfor selv afgøre sin skæbne i grundspillet.

Næste opgave for topholdet bliver søndag eftermiddag på hjemmebane mod Svendborg Rabbits.

Basketliga, herrer

Bakken Bears - Randers Cimbria 127-89 (72-37)

Periodecifre: 39-24, 33-13, 21-23, 34-29

Bakken Bears: Morten Sahlertz 22, David Efianayi jr. 19, Simon Bjørnebo Neidhardt 16, Michel Diouf 16, Tylor Ongwae 14, Ryan Evans 13, Adama Darboe 8, Nimrod Hilliard 5, Magnus Møllgaard 5, Anton Harbo 4, Jonathan Galloway 3, Thomas Lærke 2

Topscorer for Randers Cimbria: Brantley Bynum 33

Rebounds: Bakken Bears 44, Randers Cimbria 45

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce