Annonce
Sport

Suveræne Liverpool slår Chelsea i 15. ligasejr i træk

Eddie Keogh/Reuters

Liverpool fortsatte stimen af ligasejre, da det i London blev til en smal 2-1-sejr over Chelsea.

Meget tyder på, at alt er ved det gamle i Premier League.

Også i denne sæson er der Manchester City og Liverpool og så alle de andre.

Lørdag udraderede City Watford med en 8-0-sejr, mens Liverpool ude mod Chelsea søndag hev en smal 2-1-sejr hjem.

De tre point betød, at Liverpool suverænt topper rækken med seks sejre og 18 point, mens City er fem point efter på andenpladsen.

På tværs af sæsonerne var det rent faktisk Liverpools 15. ligasejr i træk.

Første halvleg blev ganske dramatisk.

Efter lidt under et kvarter begik Andreas Christensen et frispark mod Sadio Mané lige på kanten af feltet.

Mohamed Salah tog frisparket og lagde bolden til rette med en aflevering med hælen, og Trent Alexander-Arnold hamrede bolden i mål til 1-0.

Så måtte Chelsea foretage en tidlig udskiftning, da en skadet Emerson måtte erstattes af Marcos Alonso.

Tammy Abraham var særdeles tæt på sit ligamål nummer otte i sæsonen, da den 21-årige Chelsea-angriber var alene igennem, og det brændte på hos Liverpool kort efter.

César Azpilicueta fik bolden i mål, men scoringen blev annulleret af VAR, og skæbnen var hård, da Liverpool efter en halv time i stedet kom foran 2-0 på et hovedstød af Firmino.

Tre minutter før pausen måtte Andreas Christensen forlade banen med, hvad der lignede en knæskade, og ind kom Kurt Zouma, og manager Frank Lampard havde nu kun en enkelt indskifter tilbage i posen.

Efter kampen vurderede Lampard ifølge Chelseas hjemmeside, at danskeren pådrog sig et slag på knæet, og at det første indtryk var, at det ikke er en alvorlig skade.

Chelsea skulle frem og pressede også på, og det gav muligheder den anden vej for gæsterne.

Azpilicueta skabte flere muligheder i højre side, og N'Golo Kante var tæt på efter en time med en afslutning.

Kante tog så sagen i egen hånd med 20 minutter igen og driblede igennem Liverpool-forsvaret og sendte bolden op i krogen til 1-2.

Det lykkedes Liverpool at holde stand trods et tungt pres fra Chelsea.

Arsenal blev reduceret til ti mand fem minutter før pausen mod Aston Villa, da Ainsley Maitland-Niles fik sit andet gule kort. Forinden var Aston Villa kommet foran 1-0.

Arsenal udlignede efter 59 minutter ved Nicolas Pepe på et straffespark, men blot minuttet senere scorede brasilianske Wesley Moraes til 2-1 for Villa.

Alligevel lykkedes det Arsenal at vinde 3-2 i slutfasen, da Calum Chambers først udlignede, inden Pierre-Emerick Aubameyang på et direkte frispark sikrede sejren i det 84. minut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce