Annonce
Sport

Suveræne Shiffrin haler igen ind på Ingemar Stenmark

Lisi Niesner/Reuters
Med World Cup-sejr nummer 66 er 24-årige Mikaela Shiffrin nu 20 sejre fra at matche Ingemar Stenmark.

Skistjernen Mikaela Shiffrin satte søndag en fed streg under sin suverænitet i kvindernes alpine World Cup i denne sæson.

Amerikaneren sejrede således i Super-G-løbet i bulgarske Bansko, og det var hendes 66. World Cup-sejr i karrieren og den sjette i denne sæson.

De mange sejre er opnået i en alder af 24 år, og mange forventer, at hun vil slå Ingemar Stenmarks rekord på 86 alpine World Cup-sejre.

Muligheden, for at Shiffrin slår den rekord, bliver ikke mindre af, at hun nu er begyndt at vinde Super-G-løb. I sidste sæson vandt hun tre gange i disciplinen, og søndagens sejr i Bansko var hendes fjerde Super-G-triumf i karrieren.

Sejren blev sikret med en margin på 0,29 sekunder ned til italieneren Marta Bassino, mens schweizeren Lara Gut-Behrami blev nummer tre.

Slalomeksperten Shiffrin har vundet den samlede World Cup i de seneste tre sæsoner, og hun er godt på vej mod en fjerde triumf i træk. Midtvejs i indeværende sæson har hun et forspring på 370 point ned til Federica Brignone på andenpladsen.

Hver World Cup-sejr giver 100 point til den samlede stilling, og de 30 i hvert løb får point til det samlede regnskab.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce