Annonce
Kultur

Suzanne Brøgger åbner ny litteraturfestival i Aarhus

Suzanne Brøgger åbner den nye litteraturfestival, Northlit, på Aros 20. juni i en samtale med den iranske forfatter og filminstruktør Hassan Blasim. Arkivfoto: Torkil Adsersen/Scanpix

Litteraturen får endnu en festival i Aarhus. Northlit sætter i år fokus på nordisk og arabisk litteratur.

Annonce

AARHUS: I slutningen af februar fejrede litteraturfestivalen "Vild Med Ord" 10 års fødselsdag og for nyligt kunne Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Kommune og Folkeuniversitetet i Aarhus præsentere den internationale litteraturfestival, LiteratureXchange, som en nyhed på litteraturscenen i Aarhus.

Nu melder endnu en litteraturfestival sig på banen; NorthLit, der som navnet antyder er en ny nordisk litteraturfestival. Den er en selvstændig del af LiteratureXchange og afholdes 20. - 24. juni på Aros, Testrup Højskole, Godsbanen og i Gellerup.

Festivalen vil hvert år sætte fokus på et nyt område eller brændpunkt i verden. 2018 er tænkt som et topmøde mellem nordisk litteratur og litteratur fra Mellemøsten og Nordafrika.

- Vi er stolte over at kunne præsentere nogle af de bedste forfattere fra Skandinavien og Mellemøsten til en festival over fire intense dage, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Festivalen åbner på Aros 20. juni med en samtale mellem Suzanne Brøgger og den irakiske forfatter og filminstruktør, Hassan Blasim. Han er af den britiske avis The Guardian blevet kaldt "den måske største nulevende forfatter af arabisk litteratur".

Northlit

Northlit er en ny nordisk litteraturfestival, som hver gang vil præsentere et nyt geografisk fokusområde. Årets festival bliver et møde mellem nordisk og arabisk litteratur.

Festivalen finder sted 20. - 24. juni og arrangeres af Testrup Højskole, Litteraturen på Scenen og Aarhus Litteraturcenter.

Festivalen er en selvstændig del af LiteratureXchange, en ny international litteraturfestival i Aarhus.

Der vil være forfattersamtaler, workshops, politisk seminar, koncerter, oplæsninger og læseværksted. Navne offentliggøres løbende på Facebook og festivalens hjemmeside.

Annonce

Festival kombineret med højskoleliv

Festivalen Northlit kombinerer festivaltanken med højskoleliv. Under litteraturfestivalen kan man blive indlogeret på Testrup Højskole, enten i telt, på sovesal eller eget værelse. Højskolen lidt uden for Aarhus tilbyder fuld forplejning og gratis transport mellem scenerne som en del af pakken.

Testrup Højskole er desuden vært for koncerter, oplæsningsarrangementer, forfattertalks og et politisk seminar med paneldebatter og samtaler, hvor journalist Adam Holm er moderator. Her vil blive reflekteret over store emner som frihed, demokrati og litteraturens potentiale.

Publikum kan også deltage i åbne workshops, der handler om oversættelse, tegning og grafik eller prøve kræfter med at producere og trykke bøger på stedet.

Se mere om festivalen på northlit.dk. Billetterne er sat til salg og er med reduceret pris frem til 1. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Mindeord: En frygtløs folkeskolelærer

Annonce