Annonce
Fødselsdage

Svær opvækst drev skuespiller på rette vej

Don Johnson, der søndag 15. december fylder 70 år, er aktuel i filmen Knives Out, som handler om et mordmysterium blandt familiemedlemmerne. I filmen spiller han sammen med skuespillere som Daniel Craig, Chris Evans og Jamie Lee Curtis. Arkivfoto: Phil Mccarten/Reuters/Ritzau Scanpix
Han var ulykkelig som barn og forlod hjemmet som 16-årig. I dag lever Don Johnson et succesfuldt liv som skuespiller. Søndag 15. december fylder han 70 år.
Annonce

70 Han har været med i næsten 100 film og tv-serier og brød for alvor igennem som skuespiller i 1980'erne med sin hovedrolle i tv-serien "Miami Vice".

For sin rolle modtog han prisen Bedste Mandlige Skuespiller i en tv-serie ved Golden Globe og ved flere andre prisuddelinger.

Men det lå ikke helt i kortene, at han skulle ende med en vellykket skuespillerkarriere. Han voksede op i et hjem med misbrug, og som 16-årig stak han af hjemmefra.

Søndag 15. december fylder den amerikanske skuespiller Don Johnson 70 år.

- Jeg havde en forfærdelig barndom. Mine forældre blev skilt, da jeg var 12 år, og jeg er den ældste af mine søskende. Jeg var virkelig ulykkelig og stak af hjemmefra som 16-årig, har skuespilleren fortalt til The Guardian.

- Når man stikker af hjemmefra som 16-årig, er man nødt til at klare sig selv og kæmpe sig igennem high school. Så udvikler man sig til en stærk person, sagde han.

Efter at Don Johnson i 1967 dimitterede fra high school, begyndte han på universitetet, men gik der kun i en kort periode. Han ville i stedet studere på et teaterkonservatorie i San Francisco.

I 1995 producerede og instruerede han tv-serien "The Marshal", og fra 1996 til 2001 producerede han tv-serien "Nash Bridges".

Don Johnson har også medvirket i Quentin Tarantinos prisvindene film "Django Unchained" fra 2012 og i filmen "The Other Woman" fra 2014.

I øjeblikket er han aktuel i den nye tv-serie "Watchmen" og i filmen "Knives Out", hvor et mystisk mord bliver omdrejningspunktet til en familiefødselsdag.

Johnson er gift med børnehavelæreren Kelley Phleger, som han har tre børn med. Han har været gift med skuespilleren Melanie Griffith to gange, og med hende har han datteren Dakota Johnson. Don Johnson har desuden en søn med skuespilleren Patti D'Arbanville.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind bliver indført i offentlig transport i Aarhus  

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce