Annonce
Fødselsdage

Svær opvækst drev skuespiller på rette vej

Don Johnson, der søndag 15. december fylder 70 år, er aktuel i filmen Knives Out, som handler om et mordmysterium blandt familiemedlemmerne. I filmen spiller han sammen med skuespillere som Daniel Craig, Chris Evans og Jamie Lee Curtis. Arkivfoto: Phil Mccarten/Reuters/Ritzau Scanpix
Han var ulykkelig som barn og forlod hjemmet som 16-årig. I dag lever Don Johnson et succesfuldt liv som skuespiller. Søndag 15. december fylder han 70 år.

70 Han har været med i næsten 100 film og tv-serier og brød for alvor igennem som skuespiller i 1980'erne med sin hovedrolle i tv-serien "Miami Vice".

For sin rolle modtog han prisen Bedste Mandlige Skuespiller i en tv-serie ved Golden Globe og ved flere andre prisuddelinger.

Men det lå ikke helt i kortene, at han skulle ende med en vellykket skuespillerkarriere. Han voksede op i et hjem med misbrug, og som 16-årig stak han af hjemmefra.

Søndag 15. december fylder den amerikanske skuespiller Don Johnson 70 år.

- Jeg havde en forfærdelig barndom. Mine forældre blev skilt, da jeg var 12 år, og jeg er den ældste af mine søskende. Jeg var virkelig ulykkelig og stak af hjemmefra som 16-årig, har skuespilleren fortalt til The Guardian.

- Når man stikker af hjemmefra som 16-årig, er man nødt til at klare sig selv og kæmpe sig igennem high school. Så udvikler man sig til en stærk person, sagde han.

Efter at Don Johnson i 1967 dimitterede fra high school, begyndte han på universitetet, men gik der kun i en kort periode. Han ville i stedet studere på et teaterkonservatorie i San Francisco.

I 1995 producerede og instruerede han tv-serien "The Marshal", og fra 1996 til 2001 producerede han tv-serien "Nash Bridges".

Don Johnson har også medvirket i Quentin Tarantinos prisvindene film "Django Unchained" fra 2012 og i filmen "The Other Woman" fra 2014.

I øjeblikket er han aktuel i den nye tv-serie "Watchmen" og i filmen "Knives Out", hvor et mystisk mord bliver omdrejningspunktet til en familiefødselsdag.

Johnson er gift med børnehavelæreren Kelley Phleger, som han har tre børn med. Han har været gift med skuespilleren Melanie Griffith to gange, og med hende har han datteren Dakota Johnson. Don Johnson har desuden en søn med skuespilleren Patti D'Arbanville.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

AGF

AGF-cheftræner roste unge som gamle efter test-sejr over Viborg

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];