Annonce
Livsstil

Svært at komme i gang med kødløse dage? Ny app skal gøre det nemt at spise grønt

Damian Saramet fra Plant Jammer demonstrerede for gæsterne på Food Festival, hvodan de ved hjælp af en app kunne få mere gang i kødløse måltider. Foto: Jens Thaysen

Ny, dansk prisvindende app hjælper forbrugeren til plantebaserede måltider ud fra, hvad man har derhjemme, og hvad der passer sammen. Avisen har mødt virksomheden på Food Festival.

AARHUS: Det er en af tidens helt store trends. Kødløse dage og plantebaseret kost. Det ene planteprodukt efter det andet rammer i disse år hylderne, og også på dette års Food Festival fyldte den grønne kost mere end tidligere.

I en af boderne mødte avisen det københavnske firma Plant Jammer, som netop har vundet en såkaldt "Best Presenter Award" på Europas største investor-forum med fokus på madteknologi, der foregik i denne uge i Aarhus.

Plant Jammer går ud på at hjælpe forbrugeren via en app med at sammensætte sunde, plantebaserede måltider ud fra, hvordan forskellige ingredienser fungerer sammen.

- Vi er en personlig køkkenassistent i lommen. Vores mål er ikke at gøre alle til vegetarer, men af hensyn til miljøet at gøre alle mere bevidste og lave et eller to måltider om til et plantebaseret. Med vores app er det både sjovt og med til at reducere madspild, fortalte Damian Saramet fra Plant Jammer.

Annonce

Vores mål er ikke at gøre alle til vegetarer, men af hensyn til miljøet at gøre alle mere bevidste og lave et eller to måltider om til et plantebaseret.

Damian Saramet, Plant Jammer.
Sådan ser appen ud. Foto: Plant Jammer

Omvendt proces

- Vi vender processen med at finde en opskrift på hovedet. Normalt kigger man måske på, hvad man har, og så søger man på nettet. For eksempel noget med broccoli, og så kommer der en suppe frem, men i den skal man også bruge fløde og ost, og det har man ikke. Sådan kan man blive ved at søge, og til sidst ender man måske alligevel med en frysepizza, fortalte Damian Saramet videre.

I Plant Jammers App demonstrerede han, hvordan man i stedet for at søge på nettet, indtaster broccoli og måske tomat, som man har derhjemme. Ud fra tre millioner analyserede opskrifter finder appen så endnu flere passende ingredienser.

- Efterhånden som man bliver tilfreds, ender det med opskriften på et helt måltid. I samarbejde med kokke har vi udviklet et såkaldt gastrohjul, som videre endnu kan guide til, hvad man mangler i måltidet af smag og flere andre ting. Hvis det hele er opfyldt, ender man med en karakter på 5.0, men så har man også det perfekte måltid. Mindre kan også gøre det, mente Damian Saramet.

Stadig grøn

Plant Jammer har flere funktioner end beskrevet her, en af dem at kunne tilpasse opskriften, så den passer med antal personer, og at fortælle skridt for skridt, hvordan retten skal tilberedes.

- Vi arbejder stadig på at perfektionere den, og der kommer også en betalingsversion snart, som indeholder flere features som for eksempel ernæring, så man kan se, hvad man eventuelt mangler i det enkelte måltid, eller hvad man får for meget af i en længere periode. På længere sigt arbejder vi på et samarbejde med producenter af hårde hvidevarer, så man kan bruge appen i for eksempel et køleskab, der fortæller dig, hvad du snart skal have brugt. Vi arbejder på madplaner og shoppinglister, der kan sendes direkte til bestilling og levering, fortalte Damian Saramet.

På plantjammer.com man man læse meget mere om appen og firmaet, der er grundlagt af Michael Haase, der også er administrerende direktør.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter 18 tyverier fra personbiler: - Tøm din bil før tyven gør det

Annonce