Annonce
Aarhus

Svært overvægtige skal hjælpes før

Malene Alexandrowiz er ergoterapeut.

Hun arbejder for Cobi Rehab, der er et dansk firma som bl.a. laver hjælpemidler til svært overvægtige. Gennem sit arbejde møder hun dagligt mennesker, der vejer fire-fem gange mere end normalvægtige.

»De er måske sidst eller midt i 30erne og sidder med en høj vægt, der gør, at de er isoleret både fysisk og psykisk. Tit undrer jeg mig over, at ingen har grebet ind. Man kommer jo ikke til at veje 200 eller 300 kilo over en nat,« siger hun.

Malene Alexandrowizs oplevelse er, at der er mange svært overvægtige, ingen kender til. Først, når det på en eller anden måde går rigtig galt, bliver de opdaget:

»De er desværre nødt til at blive syge, inden de bliver synlige,« siger hun - og hendes personlige holdning er, at selv om det mange steder går fint, er der også svigt, når den svært overvægtige for eksempel skal udskrives fra hospitalet i regionsregi og overgå til pleje i kommunalt regi.

»Det, jeg ser, er, at de ikke er i stand til at give sagen ordentligt videre. Jeg vil ikke placere skyld, men manglende viden giver manglende handling,« mener hun.

Hun mener på ingen måde, at det kan kaldes forebyggelse, når man arbejder med et menneske, der for eksempel er kommet op på 300 kilo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Sport

Bakken Bears må sige farvel til stjerner: - Vi har spillere, der kommer til at fordoble deres løn næste år

Annonce