Annonce
Aarhus

Svævefly styrtet ned ved Aarhus

Ulykken skete ved Aarhus Svæveflyveklubs bane i True ved Tilst. Flyet fik et ordentlig hug i spidsen ved den hårde landing. Piloten overlevede og er bragt på hospitalet i Skejby. Foto: Jens Thaysen
En mandlig pilot styrtede tirsdag eftermiddag ned med sit svævefly på landingsbanen i True ved Tilst. Stemningen i klubben var trykket efter ulykken.

TILST: Ambulancereddere, politi og brandvæsen rykkede tirsdag sidst på eftermiddagen talstærkt ud til Aarhus Svæveflyveklub ved True vest for Aarhus efter en ulykke med et svævefly.

- Et svævefly er styrtet ned under landing på banen, fortalte vagtchef Lars Bisgaard fra Østjyllands Politi kort efter ulykken skete kl. 17.32.

Ifølge vagtchefen var den 51-årige pilot, der kommer fra Aarhus-området, ved bevidsthed og trak vejret, da ambulancereddere løftede ham ud af det havarerede svævefly. Han blev hurtigt derefter kørt til behandling på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Formand for og instruktør i Aarhus Svæveflyveklub Michael Rasmussen oplyser til Århus Stiftstidende, at der var tale om en helt almindelig flyvedag på banen, hvor fire fly var i luften med seks piloter. Han beskriver, at den 51-årige pilot fik en "hård landing".

Annonce
Politi og redningsfolk var hurtigt på stedet efter ulykken kl. 17.32. Det er klubbens formand Michael Rasmussen til højre i blå trøje. Foto: Jens Thaysen

Gyldigt certifikat

Svæveflyveklubben har i alt 50 medlemmer og den uheldige pilot har ifølge formanden et gyldigt såkaldt SPL-certifikat og var ikke en del af den skoleflyvning, der også foregik tirsdag.

- Det er klart, at den slags havari, hvor et klubmedlem, vi alle kender, kommer til skade, påvirker medlemmerne, og stemningen er noget trykket i klubben her bagefter. Men der er ikke noget, der tyder på generelle fejl på banen eller anlægget. Det var tale om uheldige omstændigheder. Men nu må de nærmere undersøgelser fastlægge årsagen, siger Michael Rasmussen.

- Vi har haft havari før, men jeg må afvise, at der er tale om en farlig sport. Der er tale om registrerede luftfaretøjer, og vi fortsætter flyvningen som planlagt næste gang Kristi himmelfartsdag, tilføjer formanden.

Svæveflyet, som den 51-årige landede med, kom tilsyneladende meget hårdt ned på den 1 kilometer lange landingsbane, men det trillede ikke rundt. Flyet fik trykket spidsen ganske markant.

At det var en voldsom landing, det vidner også de vragdele fra flyet om, der lå cirka 70 meter før det sted, hvor flyet endeligt standsede.

Efter politiets undersøgelser har Havarikommissionen efterfølgende overtaget efterforskningen af flystyrtet.

Senere tirsdag aften forlød det fra Østjyllands Politis vagtchef - ifølge Ritzau - at piloten er sluppet fra ulykken uden alvorlige skader.

Her skete ulykken

Aarhus Svæveflyveklubs landingsbane er en kilometer lang. Ud fra flyets placering kan man se, at piloten ikke nåede ret langt på banen på grund af den hårde landing. Foto. Jens Thaysen
Østjyllands Politie foretog de første undersøgelser af ulykkesstedet, men herefter tager Havarikommissionen over. Foto: Jens Thaysen
Svæveflyvebanen ligger ved True tæt på Tilst. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce