Annonce
Aarhus

Svømmehaller til kamp for miljøet: Slut med de blå plastikfutter

I 2019 blev der smidt 152.000 af de blå plastikfutter ud efter kun én gangs brug i århusianske svømmehaller - fra februar er det slut. Arkivfoto: Lars Rasborg
1. februar er det slut med de blå skoovertræk i plastik i de århusianske svømmehaller. Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad vil reducere brugen af plastik og afskaffer plastikfutterne.

AARHUS: Plastik udgør et større og større problem for miljøet og eftersom Aarhus løbende arbejder på at blive en mere miljøvenlig kommune, er det snart slut med de blå plastik-skoovertræk i svømmehallerne. Dette sker som led i Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmads ambition om at nedbringe brugen af engangsplastik. Alene i 2019 blev der smidt 152.000 af de blå plastikfutter ud efter kun én gangs brug.

Det oplyser Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi skal have fokus på miljøet. De blå skoovertræk af plastik er et godt eksempel på engangsplastik, som vi godt kan undvære. Ved at tage små initiativer kan vi gøre en stor forskel for de kommende generationer, og dermed kan vi bidrage til en bedre fremtid, forklarer rådmanden for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i pressemeddelelsen.

Afskaffelsen af de mange plastikovertræk er en del af indsatsen, der skal gøre Aarhus til en mere klimavenlig kommune, ligesom rådmanden ønsker at bakke op om FN's 17 Verdensmål I stedet for at bruge plastikfutterne opfordres svømmehallenernes gæster til i stedet at bruge badesandaler. Disse vil også kunne købes i billetsalget.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce