Annonce
Aarhus

Svømmeklub bekymret for klublokaler

Byggesagen kommer som et chok for medlemmerne af Hasa Svømmeklub, siger deltager.

Gennem 20 år har en række klubber benyttet den tidligere »sommeromklædning« ved Lyseng i en lang barakbygning, som man lokalt foretrækker at kalde annekset.

Nu frygter en af klubberne, at miste lokalerne, hvis der skal bygges et bibliotek ved Lyseng.

»Vi har i Svømmeklubben Hasa sammen med flere andre klubber gennem 20 år haft et socialt sammenhold i anneksbygningen. Men nu trues den af nedrivning af det forestående byggeri af et bibliotek. Det kommer som et chok,« mener Hans Foldager fra Svømmeklubben Hasa.

Annonce

Han peger på, at der i planlægningen er indtegnet en kæmpestor parkeringsplads hen over anneksbygningen og desuden fritidsklubben.

»Vi har jo nærmest en hævdvundet ret til bygningen, og så kunne man da spørge os, før man planlægger at rive det ned,« siger Hans Foldager.

Det er Fonden Lyseng, der står bag ideen om en helhedplan for Lyseng med flere sportsfaciliteter og en større parkeringsplads. Og i planerne for helhedsplanens etape 2 forsvinder anneksbygningen. Men de planer har længere udsigter, og har ikke noget med en placering af et bibliotek at gøre, forklarer Leif Fisker Jensen fra Fonden Lyseng.

»Annekset er ikke truet af nedrivning nu. I vores forslag til et biblioteket ved Lyseng bevares annekset. Men hvis vi på længere sigt ønsker at rive annekset ned, vil klubberne selvfølgelig blive tilgodeset på anden måde.«

Leif Fisker Jensen understreger, at man har forsøgt at informere klubberne.

»Vi har talt med Lyseng Svømmeklub om planerne, men den information er ikke trængt ud til alle. Svømmeformanden har ikke haft tid til et møde med os, selv om vi har forsøgt at få en dialog siden november,« siger Leif Fisker Jensen.

Det er ikke lykkedes avisen at få kontakt til svømmeformanden for en kommentar til dette.

Ifølge Leif Fisker Jensen er der mange hjørner, der skal afklares, hvis biblioteket skal opføres ved Lyseng.

»Man kunne jo forestille sig, at der bygges fælleslokaler mellem bibliotek og svømmehal, hvor man f.eks. kan leje sig ind til mødelokaler og sociale arrangementer. Men det er den slags detaljer, der skal afklares senere.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce