Annonce
Kultur

Svalegangen får 5 mio. kroner fra Salling Fondene

Svalegangen har fået 5 millioner kroner til at renovere teatrets Store Sal. - Takket være Salling Fondene kan vi nu kan tage det første spadestik i vores renoveringsplaner, lyder det fra Per Smedegaard, direktør og kunstneriske chef på Svalegangen. Foto: Michael Svenningsen
Teatret modtager endnu en donation fra Salling Fondene. Pengene skal gå til sceneteknik og en opgradering af træk i teatrets Store Sal.

Aarhus: Svalegangen er igen blevet begunstiget af Salling Fondene. Denne gang med 5 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond.

Pengene skal gå til første etape i en større renovering af teatret. En opgradering af teknikken i Store Sal bliver første skridt i en større renovering af den kommunale bygning.

- Vi er enormt beærede over, at Karin Salling og Salling Fondene igen begunstiger os. De ser husets behov, men de ser i høj grad også teatrets potentialer og muligheden for at øge vores aktivitetsniveau. Med fremgang følger udvikling, og den kommunale bygning trænger til en kærlig hånd, hvis vi skal kunne fortsætte fremgangen og fastholde et højt kunstnerisk niveau. Takket være Salling Fondene kan vi nu tage første spadestik i vores renoveringsplaner, udtaler Per Smedegaard, direktør og kunstnerisk chef på Svalegangen, i en pressemeddelelse.

I 2013 valgte Salling Fondene at give ikke mindre end 22,7 millioner kroner til Teatret Svalegangen. Pengene skulle gå til udbygning af en ny scene på toppen af teatret i Rosenkrantzgade, og den kunne teatret åbne dørene til i januar 2015.

Annonce
Salling Fondene har har tidligere støttet store renoveringer af Svalegangen og Aarhus Teater. Karin Salling modtog i 2017 Stiften-prisen, der gives til den, der har stået for nye initiativer, enestående events og som har ydet en særlig indsats for Aarhus til glæde for borgerne og byen. Foto: Kim Haugaard

Opgradering af sceneteknik

Den nye donation vil konkret gå til sceneteknik og en opgradering af træk i Store Sal. Ønsket er på sigt at renovere hele salen og etablere en fuldstændig multifunktionel sal med mulighed for at sætte scenen og publikum lige præcis der, hvor den enkelte forestillings udtryk skabes bedst.

Samme ambitionsniveau er der for den resterende ombygning af teatrets foyér og Lille Scene.

- Scenekunsten skaber gode oplevelser for mange danskere, og Svalegangen har markeret sig med forestillinger, som både udfordrer og underholder. Det fortjener tidssvarende rammer, og derfor er vi glade for, at vi med donationen er med til at sikre moderne faciliteter på teatret, som vil være til glæde for publikum i mange år, udtaler Karin Salling, næstformand i Salling Fondene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce