Annonce
Kultur

Svalegangen får 5 mio. kroner fra Salling Fondene

Svalegangen har fået 5 millioner kroner til at renovere teatrets Store Sal. - Takket være Salling Fondene kan vi nu kan tage det første spadestik i vores renoveringsplaner, lyder det fra Per Smedegaard, direktør og kunstneriske chef på Svalegangen. Foto: Michael Svenningsen
Teatret modtager endnu en donation fra Salling Fondene. Pengene skal gå til sceneteknik og en opgradering af træk i teatrets Store Sal.

Aarhus: Svalegangen er igen blevet begunstiget af Salling Fondene. Denne gang med 5 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond.

Pengene skal gå til første etape i en større renovering af teatret. En opgradering af teknikken i Store Sal bliver første skridt i en større renovering af den kommunale bygning.

- Vi er enormt beærede over, at Karin Salling og Salling Fondene igen begunstiger os. De ser husets behov, men de ser i høj grad også teatrets potentialer og muligheden for at øge vores aktivitetsniveau. Med fremgang følger udvikling, og den kommunale bygning trænger til en kærlig hånd, hvis vi skal kunne fortsætte fremgangen og fastholde et højt kunstnerisk niveau. Takket være Salling Fondene kan vi nu tage første spadestik i vores renoveringsplaner, udtaler Per Smedegaard, direktør og kunstnerisk chef på Svalegangen, i en pressemeddelelse.

I 2013 valgte Salling Fondene at give ikke mindre end 22,7 millioner kroner til Teatret Svalegangen. Pengene skulle gå til udbygning af en ny scene på toppen af teatret i Rosenkrantzgade, og den kunne teatret åbne dørene til i januar 2015.

Annonce
Salling Fondene har har tidligere støttet store renoveringer af Svalegangen og Aarhus Teater. Karin Salling modtog i 2017 Stiften-prisen, der gives til den, der har stået for nye initiativer, enestående events og som har ydet en særlig indsats for Aarhus til glæde for borgerne og byen. Foto: Kim Haugaard

Opgradering af sceneteknik

Den nye donation vil konkret gå til sceneteknik og en opgradering af træk i Store Sal. Ønsket er på sigt at renovere hele salen og etablere en fuldstændig multifunktionel sal med mulighed for at sætte scenen og publikum lige præcis der, hvor den enkelte forestillings udtryk skabes bedst.

Samme ambitionsniveau er der for den resterende ombygning af teatrets foyér og Lille Scene.

- Scenekunsten skaber gode oplevelser for mange danskere, og Svalegangen har markeret sig med forestillinger, som både udfordrer og underholder. Det fortjener tidssvarende rammer, og derfor er vi glade for, at vi med donationen er med til at sikre moderne faciliteter på teatret, som vil være til glæde for publikum i mange år, udtaler Karin Salling, næstformand i Salling Fondene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce