Annonce
Østjylland

Svanesøen, Nøddeknækkeren og Tornerose på programmet hos Verdensballetten

I december 2014 sprang Akane Takada med sekunders varsel ind som den kvindelige hovedrolle i balletten Don Quixote, da Royal Ballets daværende ballerina Natalie Osipova faldt på scenen og ikke kunne fuldføre aftenens forestilling - i kulissen stod Akane Takada klar, og som de britiske aviser efterfølgende skrev "A star was born". PR-foto

Verdensballetten har i år valgt at løfte sløret for detaljer i årets program forud for årets sommerturné, som kommer til Møllerup Gods i midten af juli.

Møllerup: Verdensballetten lægger vejen forbi Møllerup Gods lørdag 14. juli, hvor forestillingen har været opført årligt siden 2012.

Efter en hyggelig eftermiddag i parken byder scenen på Tjajkovski, og publikum bliver præsenteret for et uddrag af flere af hans balletter, såsom Svanesøen, Nøddeknækkeren og Tornerose.

Jens-Christian Wandt, stifter af Verdensballetten, fortæller om årets program:

- Programmet bliver en god blanding af klassisk ballet og moderne dans, hvor også helt nye trin bliver skabt specielt til årets forestilling.

Annonce

Japansk stjerne med for første gang

I ballettruppen finder man både dansere, som har optrådt med Verdensballetten ved tidligere år, samt nye debuterende dansere. Bl.a. danser den verdensberømte ballerina Laura Cuthbertson, som medvirker i Verdensballetten for fjerde år, og i juli debuterer den japanske ballerina Akane Takada.

Akane Takada er født i Tokyo, blev elev på Takahashi-Balletskolen og senere på Bolshoi Balletten i Moskva. I 2008 vandt hun i en alder af 18 år den prestigefulde "Prix de Lausanne" og blev efterfølgende en del af kompagniet hos Royal Ballet i London. Hun blev udnævnt til solodanser i 2016 og har danset alle de store roller i Royal Ballets repertoire og en lang række moderne koreografer har kreeret roller og trin til Akane Takada.

På den musikalske front kan publikum glæde sig til at se Jens-Christian Wandt, som endnu engang optræder som tenor, og sopranen Susanne Elmark. Den klassiske duo Walentin & McKenzie optræder desuden for andet år med Verdensballetten.

- Vi er overbeviste om, at Verdensballettens fortolkning af Tjajkovskis klassiske balletter kommer til at være forrygende, og vi glæder os over at Møllerup Gods endnu engang sætter de stemningsfulde rammer for Verdensballettens forestilling, lyder det fra godsejer Anne Sophie Gamborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce