Annonce
Debat

Svar fra internatet: Vi har ingen skjult dagsorden

"Da jeg blev bestyrelsesformand hos The Voice of Pets (Dansk Dyreværn Århus) i 2017, var der en formue i banken. Til gengæld havde kaniner og katte rigtig dårlige forhold i nogle gamle skure. Da jeg så disse bygninger, tænkte jeg: I respekt for dyrene og dem, der donerer penge til DDÅ, så kan jeg simpelthen ikke forsvare så dårlige forhold. Og slet ikke, når der lå penge i banken", skriver Kalle Fisker. Privatfoto
Annonce

DEBAT: Jeg har her et svar på de ni spørgsmål, der blev stillet i debatindlægget "Åbent brev til Dansk Dyreværn Århus: Hvor blev dyreinternatets millioner af?" fra Anne Trane (tidligere leder af internatet ved DDÅ), Finn Østergaard (tidligere ekstern dyrlæge på internatet) og Michael Mølgaard, bragt i Århus Stiftstidende 24. september.

Jeg er oprigtigt glad for, at misforståelser kommer på bordet. Når vi hos The Voice of Pets (Dansk Dyreværn Århus) går ud og beder offentligheden om hjælp til dyrene, så er der nemlig ingen skjult dagsordenen. Det er der forhåbentlig heller ikke hos afsenderen af debatindlægget?

Svar 1: Da jeg blev bestyrelsesformand hos The Voice of Pets (Dansk Dyreværn Århus) i 2017, var der en formue i banken. Til gengæld havde kaniner og katte rigtig dårlige forhold i nogle gamle skure. Da jeg så disse bygninger, tænkte jeg: I respekt for dyrene og dem, der donerer penge til DDÅ, så kan jeg simpelthen ikke forsvare så dårlige forhold. Og slet ikke, når der lå penge i banken. Derfor byggede vi et moderne internat i 2018, som også kan rumme de mange katte, som hvert år på dette tidspunkt kommer ind – katteboom.

Svar 2: Hvis man i vores branche har til tre-seks måneders drift, så er det helt som forventet og ikke et emne til en generalforsamling. Det hænger sammen med, at vores drift – desværre – har været baseret på arv. Og den ved man af gode grunde ikke, hvornår kommer. Den økonomiske kattepine er selvfølgelig omtalt på sidste bestyrelsesmøde.

Svar 3: Det er rigtigt, at der er store udsving i indtægterne fra arv, men når finansieringsgrundlaget er så enstrenget, og indtægterne fra arv er svundet år for år, så rækker pengene ikke længere til den daglige drift, som er ca. 9,9 millioner kroner om året (efter besparelser er gennemført i 2020). Vores mål er at oprette en fond, som netop kan gøre os langt mere robust over for udsving. Før vi byggede i 2018, blev vi ofte udelukket, når vi søgte fonde, fordi vi havde penge i banken.

Svar 4: Det er korrekt, at vi har fået meget lidt offentlig støtte over to år – svarende til mindre end en måneds drift af internatet. Udsigten til støtte fra det offentlige er ringe i fremtiden, da alt tegner til, at Dyrevelfærdspuljen bliver stærkt reduceret.


Ja, vi har ændret i bemandingen, så der er færre fastansatte og flere timelønnede. Det er netop sket for, at vi kan håndtere de store udsving, der er i antallet af dyr, vi modtager, f.eks. ved katteboom. Vi kan derfor bedre tilpasse lønudgifterne til det aktuelle behov for arbejdskraft.


Svar 5: Indtægtsgivende virksomhed er kampagner, så vi kan indsamle midler via private. Vi går desuden efter at tegne sponsorater og sælge ydelser som f.eks. hundemassage, adfærdsrådgivning og kostvejledning – områder, vores dygtige medarbejdere mestrer til fulde. I dag kræver det også en moderne, digital tilstedeværelse at indsamle midler.

Svar 6: Nyt navn skulle vi have haft for mange år siden, da der er og har været stor navneforvirring. Vi er gået glip af mange penge fra arv og indsamling, fordi folk ikke kan finde ud af, om vi er Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet eller Dansk Dyreværn Aarhus.

Svar 7 + 8: Som en af spørgerne, Michael Møllgaard, selv fremhævede på den sidste generalforsamling, så anså han det ikke for at være nødvendigt med en vedtægtsændring, da Trinitas kom ind under den paraply, som The Voice of Pets er for dyrevelfærdsforeninger. Flere foreninger kan inviteres ind i fremtiden, og det er sund fornuft at samle kompetencer og være flere parter om at dække faste udgifter. Det vil bedre vores økonomi.

Svar 9: Det er korrekt, at der er blevet afskediget, men ingen medarbejdere er blevet bortvist. I 2016 blev der lavet en organisationsanalyse af Mercuri Urval, og på den baggrund valgte DDÅ at sige farvel til den daværende leder af internatet, Anne Trane, og den daværende sekretariatsleder valgte selv at gå. Ja, vi har ændret i bemandingen, så der er færre fastansatte og flere timelønnede. Det er netop sket for, at vi kan håndtere de store udsving, der er i antallet af dyr, vi modtager, f.eks. ved katteboom. Vi kan derfor bedre tilpasse lønudgifterne til det aktuelle behov for arbejdskraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce