x
Annonce
112

Svensk dødspatrulje gemte sig i Bispehaven: Nu er han og fire andre bandemedlemmer tiltalt for dobbeltdrab

Beboerne i Bispehaven kunne følge en dramatisk anholdelse en juniaften i 2019. Tungt bevæbnet politi ankom til Bispehaven for at anholde et svensk bandemedlem, som forsøgte at undslippe ved at stå uden på en bolig blok i anden sals højde. Foto: Ali Agha
De fem mænd er tiltalt for at dræbe to rivaliserende svenske bandemedlemmer i Herlev.

AARHUS: Det var tungt bevæbnet politi, der stormede ind i Bispehaven en juniaften i 2019 for at anholde en svensk mand. En anholdelse, der endte med at blive yderst dramatisk, da den unge mand forsøgte at gemme sig eller undslippe politiet ved at stå udenpå en boligblok i anden sals højde.

Politiet fik dog hevet manden tilbage ind i lejligheden, og dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup ligeledes med tungt bevæbnet politi både i retten og udenfor. Her kom det frem, at den anholdte mand skulle have forbindelse til et dobbeltdrab i Herlev, hvor to svenske bandemedlemmer blev likvideret, mens de sad i en bil i Sennepshaven i Herlev.

Nu er der så rejst tiltale mod fem svenske bandemedlemmer herunder den unge mand, der gemte sig i Bispehaven, de er alle tiltalt for dobbeltdrabet i Herlev.

Det oplyser Anklagemyndigheden og Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Umiddelbart efter drabene satte Københavns Vestegns Politi gang i en meget omfattende efterforskning, og det førte til, at den første af de nu fem tiltalte blev anholdt få dage efter i Bispehaven i Aarhus.

Siden har efterforskningen, som er sket i tæt samarbejde med svensk politi, udpeget de fire øvrige unge mænd. De er blevet udleveret til Københavns Vestegns Politi fra Sverige, fremstillet i retten i Glostrup og efterfølgende varetægtsfængslet.

Annonce
Foto: Ali Agha

Ledende figur i Dødspatruljen

Ifølge anklagemyndigheden er de bandemedlemmer tiltalt for at have begået drabene som en del af en verserende konflikt mellem to svenske bandegrupperinger.

Efter den dramatiske anholdelse i Bispehaven lukkede Østjyllands Politi og svensk politi i, og sagen blev mørkelagt.

Men ifølge den svenske avis Expressen havde begge de dræbte relation til banden ”Shottaz”, som siden 2015 har været i konflikt med banden ”Dödspatrullen”, begge fra Stockholmsområdet.

Ifølge Expressen er den 21-årige mand, der blev anholdt i Bispehaven en ledende figur i Dødspatruljen.

De fem tiltalte er mellem 17 og 25 år. Både de dræbte og de tiltalte var/er svenske statsborgere, og ingen af personerne har tilknytning til Herlev.

De fem bandemedlemmer er ydermere tiltalt for et drabsforsøg.

Retssagen mod de fem svenske mænd starter 10. august.

Foto: Ali Agha
Foto: Ali Agha
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce