Annonce
Sport

Svensk EM-stjerne om værtshusbesøg: Mit livs bedste glas

9200 Björn Larsson Rosvall/Tt/Ritzau Scanpix
Kim Ekdahl du Rietz finder det mærkeligt, at han blev tvunget til at sige undskyld for en bytur under EM.

Den svenske håndboldspiller Kim Ekdahl du Rietz har kun hovedrysten til overs for, at han og tre landsholdskammerater måtte give en offentlig undskyldning for at have været på værtshus under EM.

Dagen efter Sveriges sidste kamp i turneringen, langer den åbenmundede Paris-spiller ud efter landsholdsledelsen, som udsendte det, som Ekdahl kalder en "fabrikeret undskyldning".

- Faktisk var dette det bedste glas vin, jeg har taget i mit liv, siger Kim Ekdahl du Rietz i et længere interview med Aftonbladet.

- Jeg har sjældent fået så meget underholdning ud af så lidt. Men fremfor alt vækker det interessante spørgsmål om samfundet generelt.

- Jeg tog et glas vin og gik hjem klokken 22.20. Det er fascinerende, hvordan det kunne føre til alt det her, siger den 30-årige skytte, der slår fast, at han ville gøre det samme igen uden at tvivle.

Han var i selskab med Andreas Nilsson, Lukas Nilsson og Jim Gottfridsson, da han drak det famøse glas vin.

Dagen efter kom historien i svenske medier, og på håndboldlandsholdets hjemmeside kom kvartetten hurtigt ud med en undskyldning.

- Vi har taget en forkert beslutning og tager det fulde ansvar for det, vi har gjort.

- Vi beklager til alle på holdet og undskylder også til vores fans og alle, som arbejder for at gøre denne EM-slutrunde til et højdepunkt, sagde Gottfridsson, der er landsholdsanfører.

Men undskyldningen er "fabrikeret", fastslår du Rietz, der ikke mener, at der er noget som helst at undskylde. På landsholdet var der nemlig ikke forbud mod at gå på bar.

- For mig bliver det meget mærkeligt, når man skal sige undskyld, når man ikke har begået fejl, siger han.

Han mener, at håndboldforbundets fordømmelse af byturen er med til at umyndiggøre idrætsudøvere.

Aftonbladet har foreholdt håndboldforbundets generalsekretær, Robert Wedberg, udtalelserne.

- Dette må stå for hans regning. Hvis der er usikkerhed om, hvilke regler der gælder, må vi blive klarere, men vi føler ikke, at der var nogen uklarheder i denne sag, siger Wedberg.

Trods fordel af hjemmebane er Sverige færdig ved EM efter mellemrunden og slutter turneringen som nummer syv.

/ritzau/

Annonce
Læs hele interviewet på aftonbladet.se
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce