Annonce
Sport

Svensk golfspiller jerner derudaf og sætter tidsrekord

Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix
Sebastian Söderberg gik sidste runde af Dubai Desert Classic på sølle 96 minutter.

Den svenske golfspiller Sebastian Söderberg gik søndag den hurtigste runde nogensinde på European Tour.

Før sidste runde af Dubai Desert Classic lå han på sidstepladsen af de spillere, der havde klaret cuttet, og da han var uden nogen chance for en topplacering, besluttede han sig for at komme i overskrifterne på anden vis.

I løbet af bare 96 minutter gik - eller nærmere løb - han de 18 huller, og det var 23 minutter hurtigere end den hidtil hurtigste runde på European Tour.

Som en del af Sebastian Söderbergs store plan havde han broren Jesper som caddie.

- Jeg tænkte på det i går, og det var vigtigt at få min bror til at bære min golfbag, for han havde det vigtigste job, han løb næsten konstant.

- Han sagde til mig i morges, at han var meget begejstret for idéen, så vi blev enige om, at vi ville gøre det, siger Sebastian Söderberg til AFP.

Han fortæller, at når han skulle slå ud på et par-3-hul, fik han en kølle i hånden, mens hans bror omgående tog golftasken på ryggen og satte kursen mod green, så de kunne spare tid.

Da et ulige antal spillere skulle ud på banen søndag, gik svenskeren runden alene, hvilket muliggjorde rekorden.

Den 29-årige svensker endte med at gå runden i tre slag over par. Det matchede hans runde i fredags og var sågar bedre end hans runde lørdag.

- Jeg har kæmpet med mit spil de sidste to dage, så jeg regnede ud, at det næppe ville skade mig, hvis jeg begyndte at løbe mellem slagene og ikke tænkte så meget.

- Tre slag over par er ret godt gået, når man tænker på, at jeg ikke ramte en eneste fairway, siger han.

Han kunne tilmed glæde sig over at slippe væk fra sidstepladsen, da englænderen Aaron Rai gik en meget værre runde.

De svenske brødre kommer dog næppe til at jagte en endnu hurtigere runde. I hvert fald ikke hvis det står til brormand Jesper, der spunsede rundt med køllerne.

- Det var sjovt, men jeg kommer aldrig til at gøre det igen. Jeg har faktisk ingen idé om, hvor mange slag han brugte. Jeg talte slet ikke, siger en svedende Jesper Söderberg.

På PGA Touren blev amerikaneren Wesley Bryan i 2017 noteret for en runde på 89 minutter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce