Annonce
Sport

Svensker skal lede Århus Håndbold til succes

Erik Veje Rasmussen har fundet spilleren, der skal styre det århusianske angrebsspil i næste sæson. Foto: Kim Haugaard
Århus Håndbold har skrevet en toårig aftale med den svenske playmaker August Wiger.
Annonce

HÅNDBOLD: Århus Håndbold har fundet spilleren, der skal styre holdets angreb i den nye sæson. Valget er faldet på den 22-årige svenske playmaker August Wiger, der i denne sæson har spillet i den bedste række for Redbergslids IK.

I sæsonens første 12 kampe har han scoret 55 mål og lavet 29 målgivende afleveringer for sin klub, der ligger midt i herrernes række.

Det er cheftræner Erik Veje Rasmussen, der har udpeget den unge spilstyrer.

- Han er en karakteristisk playmakertype. Han skyder ikke så meget udefra, men han er utroligt dygtig til at holde bolden i gang og gøre sine medspillere gode. Når han laver mål, er det ofte på gennembrud, fortæller Erik Veje Rasmussen og understreger, at det han forelskede sig i ved svenskerens spil, er rytmen.

- Han er meget rytmisk i sit spil og er utroligt dygtig til at time sit pres, sine afleveringer og gøre sine medspillere gode. Samtidig er han rigtig god i mand til mand spillet og kan holde farten oppe i angrebet. Hvis vi ser på den måde, som vi spiller på i øjeblikket, så er det lige præcist det, som vi går og mangler. Jeg ved godt, at han ikke kommer til at spille med dem fra første række i år, men han er en spiller, der bringer noget kvalitet ind i vores trup.

- Det er et scoop, at vi kan få fat i ham, siger Erik Veje Rasmussen om sin kommende svenske spiller.

Blå bog

Navn: August Wiger

Alder: 22 år

Position: Playmaker

Klub: Redbergslid IK

Tidligere klubber: Aranäs

Har tidligere været inde omkring det svenske U21-landshold

Har skrevet en toårig aftale med Århus Håndbold, der løber fra sommeren 2020 til sommeren 2022.

Annonce

Den svenske top

Han har set en del kampe med Redbergslid, ligesom August Wiger har været på besøg i Aarhus for at se nærmere på byen og klubben.

- Der er to rigtigt stærke playmakere i Sverige på hans årgang og han befinder sig lige efter dem. Han har været med omkring U21-landsholdet, så det er en spiller af meget fin kvalitet, som vi får til Aarhus. Jeg glæder mig virkelig til at arbejde med ham, siger træneren, der faldt over den nye mand, da han bladrede i en af mange mapper fra de agenter, som ligaklubben arbejder sammen med.

Århus Håndbold har været på jagt efter en ny mand til bagkæden siden det stod klart, at Nikolaj Læsø ikke var en del af klubben i den nye sæson.

Klubben er i fuld gang med opbygningen af den nye trup og har blandt andet forlænget samarbejdet med cheftræner Erik Veje Rasmussen, anfører Peter Lund, Mads Peter Lønborg og Anton Laursen, ligesom klubben har skrevet kontrakt med stregspilleren Frederik Børm fra Sønderjyske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

AGF

For første gang i 11 år: AGF besejrer FC København

Annonce