Annonce
Rejser

Sverige: Smukt golfanlæg ud til Kattegat

Nogle steder ligger hullerne ganske tæt, andre steder føler man, at man går i sin egen verden omgivet af skov. Foto: Ringenäs Golf Klubb
Ringenäs Golf Klubb nord for Halmstad byder på 27 huller og mulighed for hotelovernatning tæt på banen. Gæstetallet i restauranten vil gøre enhver dansk golfklub misundelig.

Enhver dansk golfklubrestauratør kan kun drømme om forhold som i Ringenäs Golf Klubb lige nord for Halmstad. Om vinteren kommer der i gennemsnit 100 gæster for at spise frokost, og om sommeren er det 250-300. Bedøm selv, hvilket af tallene, der er mest imponerende.

Langtfra alle er golfspillere. Ikke bare her, men i mange andre svenske golfklubber, er der i befolkningen omkring klubberne skabt en tradition for, at det er her, man spiser. Ikke som en barmhjertig handling, men simpelthen fordi kvaliteten er i orden. Og restauranten i Ringenäs Golf Klubb er - som man kan forstå - ingen undtagelse. I klubberne får man for under 100 danske kroner typisk salatbar ad libitum, brød, to-tre varme retter at vælge imellem, kaffe, småkager og vand/læskedrik. De mest eksklusive steder kan prisen være en anelse højere.

Ringenäs Golf Klubb har jeg besøgt to gange og kan derfor fastslå, at få steder oplever man en hyggeligere stemning. Og aldrig har jeg set flere ungdomsspillere i og omkring klubhuset samt på banen end her. Klubchef Maria Skoglund lægger da heller ikke skjul på, at ungdomsarbejdet er vigtigt. Rent resultatmæssigt har det også kastet meget af sig: Medlemmerne Julia Engström og Lynn Carlsson spiller på Ladies European Tour, mens Ingrid Lindblad har været verdens bedste kvindelige juniorspiller.

Klubben med 2000 medlemmer og tre fuldtidsansatte trænere er en del af et resort, som også består af et hotel med 24 dobbeltværelser og konferencefaciliteter.

At aktivitetsniveauet er højt, fik vi bekræftet en søndag aften i sommeren 2018, hvor i hvert fald hovedparten af de danske golfbaner ligger øde hen. Klokken 18.30 talte vi hele 67 biler på parkeringspladsen, og selv om nogle givetvis tilhørte hotelgæster, er det stadig imponerende - og en påmindelse om, at det er klogt at reservere starttid på forhånd.

Annonce

Priser

Greenfee: 310-595 svenske kroner (230-440 danske kroner) afhængigt af sæson og tidspunkt på dagen.

Man kan vælge mellem flere golfpakker med overnatning også få tilbud på skræddersyede løsninger. Eksempel på færdig pakke:

2 stk. greenfee, overnatning i delt dobbeltværelse, morgenmadsbuffet, to-retters middag: 1895 svenske kroner (1400 danske) ved ankomst søndag-torsdag og 2200 svenske kroner (1625 danske) ved ankomst fredag-lørdag. Tillæg for enkeltværelse.

Det er også muligt at bestille en pakke uden golf.

Se mere på www.rigk.se.

Havudsigt fra 21 af 27 huller

Anlægget består af tre ret forskellige 9-hullers sløjfer, og uanset kombination ender man med en ret kort 18-hullers bane, som tiltaler gennemsnitsgolferen, men som også har vist sig at være en større udfordring for elitegolferne, end den umiddelbart ser ud til.

Fra 21 af de 27 huller har man udsigt over Kattegat. De tre sløjfer benævnes på scorekortet "Seaside", "Hills" og "Links". Det sidste må siges at være en tilsnigelse, men fred være med det. Sammensætningen af "Seaside" og "Links" vil normalt være konkurrencebanen, men alle tre sløjfer er fine oplevelser. Som man næsten kan gætte, byder "Hills" på de mest spektakulære naturoplevelser, og flere medlemmer pegede da også på den sløjfe som deres favorit.

Både "Seaside" og "Hills" slutter med par 3-huller, hvor man står højt hævet over greens med vand bag greenen og langs siderne. Fra restaurantens lækre terrasse kan man følge med i succeser og fiaskoer på de to huller.

Skulle man komme forbi uden for sæsonen, kan man altid være sikker på at spille til sommergreens på "Hills", og hotellet er - bortset fra to uger - åbent året rundt.

Her lukker man igennem

Og så skal det nævnes, at ikke alle steder er der opstået en modvilje mod at lukke hurtigere spillere igennem. Vi spillede en to-bold på en dag, hvor alle starttider foran var udnyttet, og Maria Skoglund forberedte os på lidt ventetid med en tilføjelse om, at medlemmer er godt "opdraget" og flinke til at lukke igennem. Foran os nåede tre- og firebolde da også dårligt at få øje på os, før vi blev vinket frem. Faktisk skete det fire gange på blot syv huller, hvilket var så overvældende, at vi fjerde gang valgte at sige nej tak og bruge ventetiden på at nyde omgivelserne på det, mange opfatter som et af Sveriges smukkeste golfanlæg.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken jagter den gode rytme

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce