Annonce
Aarhus

Svindel-task force kulegraver topchef-sagen

Det er en særlig task force med speciale i at afdække snyd og svindel, der kulegraver, hvad der er foregået i Natur og Vejservice og Center for Byens Anvendelse under eks-chef Claus Pedersens ledelsen.

Revisorer fra Ernst & Youngs specialafdeling for afdækning af snyd og svindel arbejder sig nu på sjette uge gennem bunkerne af bilag i kølvandet på den fratrådte topchef, Claus Pedersen.

Annonce

Det er absolut ikke en flok tilfældige revisorer, der er sat til at kulegrave sagerne om den fratrådte topchef, Claus Pedersen og forholdene i hans afdelinger, Natur og Vejservice og Center for Byens Anvendelse.

Det er blandt andet folk fra revisionsfirmaet Ernst & Youngs specialafdeling for afdækning af snyd og svindel, der er fløjet ind fra København.

De trawler sig nu på sjette uge gennem bilag i tusindvis og interviewer snesevis af nuværende og tidligere medarbejdere.

Annonce

Skarpe folk på sagen

- Vi har bedt om, at det er skarpe folk, de sætter på sagen. Det er i høj grad imødekommet ved, at Chris Iversen, der er partner i EY og meget erfaren fra sager i både den private og offentlige sektor, er sat i spidsen for feltarbejdet, siger direktøren for teknik og Miljø, Erik Jespersen og fortsætter:

- EY har pt. fire mand på sagen og ja, det inkluderer folk fra deres "Fraud Investigation & Dispute Services" afdeling.

Revisorerne gik i gang stort set samtidig med, at Claus Pedersen fratrådte 7. november i kølvandet på en serie artikler om hans embedsførelse her i avisen.

Vi har bedt om, at det er skarpe folk, de sætter på sagen. Det er i høj grad imødekommet.

Erik Jespersen, direktør i Teknik og Miljø
Annonce

Det trækker ud

Dengang forventede Erik Jespersen, at undersøgelserne ville være færdige i løbet af få uger. Siden har de bredt sig i nye retninger, og direktøren siger nu:

- Vi skal efter al sandsynlighed et godt stykke ind i januar, før vi kan forvente en samlet rapportering fra revisionen.

- Det kan i den forbindelse siges, at vi ønsker så hurtig leverance som muligt, men dels kan der dukke nye ting op, som skal forfølges, dels er det vigtigt for os, at der er klare konklusioner.

Sideløbende med revisorerne arbejder også Østjyllands Politi med sagen. I første omgang har Aarhus Kommune bedt politiet om en vurdering af, om der er sket straffelovsovertrædelser.

Vurderingen fra politiet ventes først at komme på et tidspunkt efter, at revisorerne har afsluttet deres arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce