Annonce
Østjylland

Swingende hyldest til naboskabet

Steffen Brandt fik sat ekstra gang i koncerten med ?Lanternen?. Senere sang han sammen med gymnasieeleven Line Schmidt fra Voldum ? De første kærester på månen?.

Flot aften med Steffen Brandt og lokale musikere i Søften Kultur- og Idrætscenter

For mange mennesker er naboen lige så tæt en relation som en søster eller ens forældre, og naboskabet fik en varm og swingende hyldest ved 'Hej Nabo' koncerten i Søften Kultur- og Idrætscenter torsdag aften.
Annonce
Aarhus Jazz Orchestra sørgede for en lækker lyd under hele koncerten.
Og det blev en stor aften, da Hej Nabo-projektet som en udvidet udgave af Spil Dansk ugen med et superoplagt og swingende Aarhus Jazz Orchestra bød på halvanden times koncert med både lokale musikere og udenbys gæster.
Gospelsangerinden Maria Norbys kraftfulde stemme svingede godt med Aarhus Jazz Orchestra.
100 børn fra 5. og 6. klasse på Rønbækskolen i Hinnerup lagde ud med to svingende numre 'Morgensur' og 'Discodrøm', børnene gav sig fuldt ud og halvvejs dansede, mens de sang, og for publikum både på stolerækkerne og på tribunen bagved var det svært at holde fødderne i ro.
Publikum havde svært ved at sidde stille til musikken, som fylde Søften Kultur- og Idrætscenter fra start til slut.

Gåsehud

Lige så stor begejstring var der, da Steffen Brandt fra TV2 forsatte med det gamle kæmpehit 'Lanternen', mens 100 sangere fra Kreaktiv Kor, Hadsten Blandede Kor samt Favrskov Musikskoles kor dansende kom op på scenen, mens de sang sammen med Steffen Brandt.
Gospel var der også nemlig med sangerinden Maria Norby, hvis smukke og kraftige stemme var på vej til fremkalde gåsehud.
Ideen med Hej Nabo har som formanden for Kultur- og fritidsudvalget Anders Nørgaard (S) sagde ved velkomsten at knytte nye venskaber på tværs af alder, etnicitet og geografi, og det er Hinnerup Garden et meget godt eksempel på, idet både børn og voksne spiller sammen uden skelen til fag eller alder. Derfor var det oplagt at garden var med ved koncerten, og med nummeret 'Thriller' fik også de gang i hele salen.

Teknisk kiks

Lidt kikset var det dog, da Torben Knuth-Winterfeld med smukke lysbilleder fra den lokale natur skulle hylde Favrskov, teknikken drillede og han måtte forlade scenen efter få minutter, hvor billederne ikke ville komme frem på skærmen.
Koncerten var en del af projektet 'Hej Nabo', som kan ses som en luksusudgave af Spil Dansk Ugen, hvor hele ugen har budt på små og store musikalske overraskelser i toget, på Vestas i Hammel, på gartneriet Queen i Korsholm og mange andre steder. Overraskelserne fortsætter i næste uge
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce