x
Annonce
Erhverv

Sydbank sænker grænsen for negative renter til 250.000

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Indlån for ti milliarder kroner i Sydbank bliver berørt, når banken 1. maj skifter regler for negative renter.

Sydbank strammer skruen og sænker sin grænse for, hvornår privatkunder skal betale negative renter.

Annonce

Fremover skal Sydbanks privatkunder betale negative renter på indlån over 250.000 kroner på deres NemKonto. Det oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen samme morgen, som den aflægger årsregnskab.

Derudover skal kunder med en NemKonto i Sydbank betale negative renter på indlån for over 50.000 kroner på deres andre konti i banken.

Kunder i Sydbank, der ikke har en NemKonto, skal betale negative renter af alle deres indlån.

Banken estimerer, at indlån for mellem seks og syv milliarder kroner vil blive berørt af de ændringer, som banken indfører 1. maj.

De skærpede renter til privatkunderne er ifølge bankens direktør, Karen Frøsig, nødvendige på grund af "markedssituationen."

I bankens årsregnskab kan man se, at Sydbank for fjerde år i træk taber det, der kaldes basisindtjening.

Basisindtjening er klassiske bankindtægter som de gebyrer, som bankerne kræver for forskellige servicer, eller de renter, som banken får, når kunderne optager lån.

Hvor det i 2015 indbragte Sydbank over 4,3 milliarder kroner, gav det 3,7 milliarder kroner i 2019.

Det kan også læses i bankens overskud efter skat. Det er i 2019 dykket ned under en milliard kroner og endte på 853 millioner kroner.

Da overskuddet toppede i 2017, var det over 1,5 milliarder kroner.

For at vende den udvikling har Sydbank igangsat en plan, der skal hæve indtægter og sænke udgifter. Det skal ske ved blandt andet at opkræve negative renter for kunders indlån, mens antallet af medarbejdere skæres ned.

- Satsen på erhvervslån er sænket i november 2019, negative renter på privatindlån er indført i januar 2020, og ændringer af gebyrer på betalingskort og andre ydelser får virkning fra marts 2020, siger direktør Karen Frøsig i en kommentar til regnskabet.

- Derfor forventes indtjeningen at blive højere i 2020 end i 2019.

Hun påpeger, at en reduktion på 40 ansatte i løbet af fjerde kvartal også har hjulpet med at nedbringe omkostningerne. Der er cirka 2000 ansatte i Sydbank.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce