Annonce
Navne

Sydbankdirektør fylder 60: - Jeg har et meget stort hjerte, som banker for Aarhus

Tirsdag 22. september fylder Torben R. Rasmussen, Egå, områdedirektør for Sydbank, 60 år. Et rundt hjørne, som skulle have været fejret med reception i banken, men den er aflyst – eller i hvert fald udsat - pga. coronapandemien. Og den huer ham bestemt ikke. Foto: Sydbank
En stærk kultur og et stærkt idrætsliv er Aarhus' DNA, mener Torben R. Rasmussen, områdedirektør i Sydbank, der tirsdag 22. september fylder 60 år. Hans eget DNA er at netværke og skabe relationer - som lige nu er voldsomt udfordret af coronaen.
Annonce

60 år: Han skal, med egne ord, altid have noget at rive i. Det er en del af hans DNA - at netværke, skabe relationer og mødes med mennesker, både professionelt og privat, hvor familien vægtes højt.

Tirsdag 22. september fylder Torben R. Rasmussen, Egå, områdedirektør for Sydbank, område Aarhus-Aalborg, som dækker fra Skanderborg til Skagen, 60 år. Et rundt hjørne, som skulle have været fejret med reception i banken, men den er aflyst – eller i hvert fald udsat - pga. coronapandemien. Og den huer ham bestemt ikke.

- Det går ud over det sociale gen, at så meget er aflyst, og jeg synes, det er synd for alle de virksomheder og mennesker, der bliver ramt af den nuværende situation. Og jeg har slet ikke nydt at have mere tid. Jeg skal helst have noget at rive i. Der mangler noget i hverdagen. Men humøret går det dog ikke ud over, understreger han.

Annonce

Et hjerte for Aarhus

Selv om han er født i Haderslev, vokset op i Nr. Åby på Fyn, bankuddannet i Odense og har arbejdet i København i en årrække, er Aarhus hans by.

- Jeg har et meget stort hjerte, som banker for Aarhus, så jeg betragter mig som århusianer og siger ligesom Thomas Helmig - "jeg lukker mine øjne i Aarhus", kommer det med et glimt i øjet, mens han fortæller om de mange netværk og relationer, både privat og professionelt, han indgår i.

Han kan slet ikke lade være med at engagere sig. Som da han for otte år siden var med til at skabe cykelholdet Team Aarhus Sydbank, som han nu er formand for, og hvor hustruen Marianne, der arbejder i Danske Bank, også er med.

- Vi er cirka 80 "toptrimmede" erhvervsfolk, fra mange af de store virksomheder i Aarhus, som cykler sammen flere gange om ugen og arrangerer tre større ture om året. Vi skulle have været til Spanien i år, men det blev aflyst. I stedet cyklede vi sidste weekend 200 km på to dage på Fyn med overnatning i Svendborg, fortæller han og understreger, at det naturligvis foregik i små grupper og med behørig afstand.


Tre-fire aftner om ugen plejer at være besat - men ikke nu, pga. corona. Den gør mig trist. Jeg synes, det er synd, at så mange er påvirket af de mange aflysninger.

Torben R. Rasmussen


Derudover er han med i VL Gruppe 38, i Skydeselskabet Minerva, som jævnligt mødes på Frederikshøj Kro og skyder og kegler på banerne dér, ligesom han også er med i Århus Borgerlige Skydeselskab. Desuden bruger han tid på at netværke med byens andre erhvervsfolk ved sponsorarrangementer mv.

- Tre-fire aftner om ugen plejer at være besat - men ikke nu, pga. corona. Den gør mig trist. Jeg synes, det er synd, at så mange er påvirket af de mange aflysninger. I Sydbank har vi et meget tæt forhold til kunder, vi er en relationsbank, og plejer at mødes jævnligt med kunderne. Nu må vi gøre det på andre måder, så vi ringer mere til dem, holder små kaffemøder og forsøger ad den vej at være i dialog, forklarer Torben R. Rasmussen, der i øvrigt også skriver klummer i Erhverv+ her i avisen.

Annonce

Musik- og sportsinteresseret

Når talen falder på AGF, banker hjertet særligt højt.

- Sydbank er guldsponsor, så jeg følger naturligvis holdet. Jeg er meget interesseret i fodbold og spillede selv, til jeg fik en knæskade. Det er vigtigt og et DNA for Aarhus, at vi har et stærkt idræts- og kulturliv. Det skal der helst ikke slukkes for. Det knytter mennesker sammen og er med til at skabe et stærkt Aarhus, mener Torben R. Rasmussen, der også er engageret i blandt andet Musikhuset Aarhus og Aros.

Han elsker musik, men er ikke selv udøvende. Det laver han muligvis om på i fremtiden, da han har en lille drøm om at lære at spille sit yndlingsinstrument, saxofon. Og mon ikke det nok skal lykkes den energiske fødselar, der har haft arbejde, fra han var ganske ung - som avisbud, jordbærplukker, arbejdsmand hos en tømrer og meget andet?

- Jeg er vokset op med, at du skal yde en indsats, før du nyder, og det lever jeg efter, siger Torben R. Rasmussen, der fortæller om et barndomshjem præget af kærlighed med et ualmindeligt stærkt familiesammenhold, som han og hustruen har forsøgt at give videre til deres to nu voksne børn; Frederik, der med sin kæreste bor i Aarhus og uddanner sig i modeverdenen, og Christina, der er ansat i strategiafdelingen i Ecco og bor med sin kæreste i København.

Marianne og han mødtes i København, da de begge var hentet derover, hun fra Aalborg og han fra Odense, for at rydde op efter den krakkede Kronebanken. Et ophold, der skulle have varet en måned, men blev til seks år.

Parret ville gerne til Jylland og har de seneste 30 år boet i Egå. Det er dog snart slut, for der er købt lejlighed i det nye boligområde i Risskov, hvor Taleinstituttet lå. Så er der lidt mindre at holde og mere tid til golf, cykling og ikke mindst at rejse, som er familiens store passion - når det engang bliver muligt igen. Og ikke mindst til Sydfrankrig, hvor familien har en lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce