Annonce
Østjylland

Syddjurs: Øget efterspørgsel fra unge

5 procent af alle voksne danskere lider af depression, og ca. 6,5 procent lider af angst.

Mange af dem bøvler sandsynligvis med en forringet livskvalitet og har måske også svært ved at passe et arbejde. Der er masser af grunde til at gøre noget ved det.

Og i begge kommuner på Djursland kan man blandt andet gøre noget ved at melde sig til forløbet »Lær at tackle angst og depression«.

Det er et syvugers forløb, hvor man en gang om ugen modtager undervisning i konkrete redskaber. Undervisningen foregår på hold og varetages af frivillige, der selv har haft angst eller depression.

Der er i alt 46 kommuner i Danmark, der udbyder kurset, og en nylig offentliggjort evalueringsrapport fra Sundhedsstyrelsen viser, at kurset har statistisk signifikant positiv effekt på deltagernes symptomer og tro på egne evner til at håndtere deres sygdom.

Annonce

Opretter nyt hold

Også i Syddjurs Kommune bliver der taget godt imod tilbuddet. Her har man haft omkring 70 mennesker igennem på tre år.

»Det kan være svært at aflæse på statistisk niveau. Det er bittesmå nyk. Men for den enkelte gør det en forskel,« siger sundhedskonsulent i Syddjurs Kommune, Mette Hedelund, der fortæller, at man både foretager en evaluering, lige når forløbet er slut, og igen et halvt år efter.

»Det er hele vejen igennem positive tilbagemeldinger.«

Indtil videre har man i Syddjurs Kommune kørt to hold på omkring 12 deltagere om året, men på grund af stigende efterspørgsel bliver tilbuddet nu udvidet.

»Vi opretter også et hold for unge, for der har vi oplevet en kæmpe efterspørgsel. Især inden for det sidste halve år. Og det er en målgruppe, vi rigtig gerne vil have fat på. For hvis man kan komme ind og hjælpe dem tidligt, så kan det være med til at forebygge, at tingene udvikler sig,« siger hun og peger på, at den stigende efterspørgsel nok også har noget at gøre med, at der er ved at komme en større åbenhed om psykiske problemer.

»Jeg tror, det er ved at blive aftabuiseret. Det er blevet mere ok at tale om. Og så bliver man også opmærksom på, at man faktisk kan gøre noget ved det,« siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce