Annonce
Østjylland

Syddjurs: Børnekulturnat i orkanens øje

Børnene har udsigt til masser af oplevelser, dans, musik, fortællinger, cirkus og kreative workshops i tre byer i Syddjurs 8. november. PR Foto

Rønde: Børnene har udsigt til masser af oplevelser i Hornslet, Rønde og Kolind fredag 8. november.

I de tre byer står engagerede mennesker parat til at give børn og deres familier nogle timer med oplevelser under den fælles overskrift: "I orkanens øje".

I Hornslet er aktiviteterne fordelt på fem steder i byen, hvor man eksempelvis kan hygge med spejderne og brandvæsenet, blive blæst tilbage i tiden i kirken, tage en svømmetur i skolens svømmehal, perleværksted på Biblioteket - og meget mere.

I Rønde er aktiviteterne samlet på Kulturhotellet. Her kan man opleve, hvordan det føles at stå i midten af farvernes brusende orkan, deltage i bogkast, komme ind i en kæmpestor fotoboks, danse og hoppe og opleve et orkester med 70 børn.

I Kolind+ udstiller Kolind Børnehus, man kan male på sten, lave badges og prøve aktiviteter i hallen med KPI. Cirkus Aroma kigger forbi og laver cirkusskole, og der vil være børnedans og CrossDance, som alle kan deltage i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce