Annonce
Østjylland

Syddjurs: EU og minister skal se på vindmøller

Tre vindmølleprojekter på Syddjursland fortsætter med at skabe virak. Nu skal en minister samt en EU-kommissær vurdere blandt andet den lavfrekvente støj i de omstridte planer. Arkivfoto

EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt (DF) vil have luppen over den lavfrekvente støj

Tre omstridte vindmølleprojekter på Syddjursland har kurs i mod både energiminister Lykke Friis (V) og energikommissær Günther Oettinger i EU.

Som medlem af EU-parlamentet vil Morten Messerschmidt (DF) rejse sagerne, der blandt andet kredser om risikoen ved lavfrekvent støj og støjgener.

»Efter at have set på sagen har jeg besluttet at gå ind i den. Naturligvis er byrådet i Syddjurs i deres gode ret til at gøre, hvad flertallet vil. Men borgerne har også ret til at blive hørt,,« forklarer Morten Messerschmidt.

Annonce

Medlemmet af EU-parlamentet har fattet interesse for sagerne på baggrund af en henvendelse fra folketingskandidat i Østjylland og regionsmedlem Anders Vistisen (DF).

Ifølge de to DF-politikere er sagerne fra Syddjurs Kommune et eksempel på, hvordan nye vindmølleprojekter for alvor splitter vandene

I sidste uge besluttede et spinkelt flertal i Syddjurs Byråd at arbejde videre med at bane vej for de private vindmølleprojekter i Kærende, Skiffard og Skaføgård.

Det skete på trods af 800 borgerprotester.

»Der er videnskabelige undersøgelser, som viser, at disse kæmpemøller på land kan være skadelige. Særligt den lavfrekvente støj er et stort problem. Anders Vistisen har bedt mig tage dette op med dels mine kollegaer på Christiansborg og dels EU-kommissionen, som udsteder de almindelige standarder for den slags,« fortæller Morten Messerschmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce