Annonce
Østjylland

Syddjurs får motorvejsskilt med nationalpark

Det er Nationalpark Mols Bjerge, der har ansøgt om og fået godkendt opsætningen af skiltet. PR-foto

Mols: Et brunt turistskilt om Nationalpark Mols Bjerge bliver sat op ved frakørsel 15 Hornslet på Djurslandmotorvejen i nord/østgående retning

Inden længe vil det være synligt for bilister på Djurslandsmotorvejen, hvor de skal dreje af for at besøge Nationalpark Mols Bjerge.

Det er Nationalpark Mols Bjerge, der har ansøgt om og fået godkendt opsætningen af skiltet.

Skiltet vil ud over at fortælle bilister, hvor de skal dreje af, også i sig selv være en reklame for Djurslands nationalpark. Hvad enten man skal til lufthavnen, i sommerhus, til en færge eller på besøg hos en af de mange turistattraktioner på Djursland, vil man ofte passere det brune turistinformationsskilt med teksten Nationalpark Mols Bjerge.

Skiltet henleder opmærksomhed på en attraktion af national betydning. Med Nationalpark Mols Bjerge repræsenterer det en fortælling om det unikke istidslandskab med særlig natur og kulturhistorie samt masser af friluftsmuligheder.

Det er Vejdirektoratet, der efter indstilling fra Region Midtjylland endeligt godkender en skilteopstilling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce