Annonce
Erhverv

Sydfynsk it-virksomhed på tur til Jylland: Køber Aarhus-firma med 105 ansatte

Danoffice IT er målt på antallet af ansatte vokset til dobbelt størrelse - forudsat at konkurrencemyndighederne blåstempler den Tved-baserede it-virksomheds opkøb i Jylland. Arkivfoto: Finn Eriksen
Tved-baserede Danoffice har indgået aftale om køb af den aarhusianske it-virksomhed Edgemo med 105 medarbejdere.

Tved/Aarhus: Danoffice IT er på vej til at vokse til noget nær dobbelt størrelse, hvis ellers antallet af medarbejdere er parameteret.

Ifølge en pressemeddelelse har det Tved-baserede it-firma med de omkring 130 ansatte indgået aftale om køb af en anden it-virksomhed, Edgemo A/S, som har hjemme i Hinnerup nordvest for Aarhus og ifølge 2020-regnskabet har 105 medarbejdere.

Danoffice IT sælger it-løsninger på særligt det internationale marked og har blandt andre Interpol og FN i kundekartoteket, mens Edgemo ifølge pressemeddelelsen er en af Danmarks førende inden for it-infrastrukturprodukter og -løsninger til det hjemlige marked.

Annonce

Strategisk opkøb

Det fremgår også af pressemeddelelsen, at der er tale om at såkaldt strategisk opkøb.

Logikken er blandt andet, at Danoffice med købet vil øge tilstedeværelsen i Danmark og øge bredden i kundebasen, ligesom manøvren forventes at resultere i betydelige synergier og muligheder, hedder det i pressemeddelelsen, hvor Danoffice-direktør Lars Baun Jensen sætter flere ord på.

- Ved at kombinere de unikke styrker ved begge selskaber vil vi accelerere vores vækst til fordel for kunder og ansatte samt fortsætte vores vej til en bæredygtig forretningstransformation, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce

Store overskud

Danoffice IT er stiftet i 1995 og er i dag for hovedpartens vedkommende ejet af investeringsfonden Agilitas Private Equity LLP, mens Edgemo har 10 år på bagen, og de to selskaber tjente begge gode penge i 2020.

Danoffice IT leverede således et overskud på 21,7 millioner kroner før skat, mens Edgemo kom fra året med et plus på 20,1 millioner kroner - ligeledes før skat.

Og så fremgår det af pressemeddelelsen, at der ikke vil blive offentliggjort en pris, og at der skal en godkendelse fra de danske konkurrencemyndigheder til, før handlen kan effektueres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce