Annonce
Aarhus

Sydhavnen slår dørene op: To dage med musik, kunst og iværksætteri

Sydhavnen har tidligere afholdt Rethink Activism Folkefestival og Sydhavnsfestival. Den kommende weekend åbner den interessante bydel igen op og inviterer hele byen inden for i kunstnerværksteder og virksomheder. Arkivfoto: Flemming Krogh
Det gamle industrikvarter omkring Kulbroen og Kohalen inviterer i weekenden indenfor til Sydhavnens Festival

AARHUS: Koncerter, udstillinger, mad og workshops er på programmet, når Sydhavnskvarteret denne weekend inviterer inden for i det gamle industriområde, som i dag huser virksomheder, foreninger, iværksættere, væresteder, øvelokaler, lydstudier og kunstner-værksteder i en skønsom blanding.

Sydhavnen er tidligere gået sammen om blandt andet folkefestivalen Rethink Activism i 2017, der er blevet efterfulgt af andre festivaler i kvarteret.

Sidste års Sydhavns Festival blev som så meget andet sparket til hjørne af corona, men nu er lokale kræfter igen klar til at vise, hvad bydelen har at byde på.

Annonce

- Det er tanken, at festivalen skal være en tilbagevendende tradition, der samler folk og åbner området op for byen. Vi håber, at det vil gro, så det på et tidspunkt er hele Sydhavnen - fra Dokk1 til Sojafabrikken - som er med, siger Sarah Jarsbo, forkvinde for foreningen Sydhavnen.

Bydelsfestivalen vil denne gang udfolde sig omkring bunden af Jægergårdsgade fra det nordlige område omkring Kulbroen, over den sydlige del ved slagteriet og ned ad Sydhavnsgade til Sojahuset (Sydhavnsgade 7), hvor flere kunstnere har til huse.

Slår dørene op

Foreningen Sydhavnen har taget initiativ til festivalen, mens de mange forskellige aktører i området byder ind med indhold til det mangfoldige program og slår dørene op.

Sarah Jarsbo er talskvinde for Foreningen Sydhavnen, der sammen med en masse aktører i området inviterer til Sydhavnens Festival i weekenden. Foto: Axel Schütt

- Vi vil gerne samle kvarteret og give alle lyst til at være med. Det er et mangfoldigt kvarter, hvor der er både hjemløse og Danske Bank, så alle kan byde ind og være med på deres egen måde, understreger Sarah Jarsbo.

Der vil være koncerter fra flere scener i området. Programmet tæller navne som Kajsa Vala, Malmø og Go Go Berlin, der har øvelokale i Sydhavnen.

- Vi har søgt startmidler til festivalen, blandt andet til musik, og har forsøgt at hyre lokale kunstnere og musikere, så vi bidrager lidt til fællesskabet på den måde, siger Sarah Jarsbo.

Annonce

Stor nysgerrighed

Sydhavnens forkvinde oplever, at der gennem årene har været en stor nysgerrighed for at besøge det gamle industriområde på havnen.

- Det er et af de der lidt hemmelige steder. Folk ved godt, at de kan gå på opdagelse, og at det er et ret unikt område, men det er samtidig også et lidt goldt erhvervskvarter, så man har ikke så meget at komme efter. Derfor kommer folk gerne, når de bliver inviteret ind for at kigge ind i ateliererne, og se hvad folk arbejder med hernede, siger Sarah Jarsbo.

Entreprenørmaskinerne indtager snart sydhavnsområdet nord for Jægergårdsgade, hvor et nyt kvarter, der blander erhverv og kultur, skal skyde op de kommende fem år. Der er endnu ikke lavet lokalplan for slagteriområdet syd for Jægergårdsgade.

- Der er en samlet vision og udviklingsplan for Sydhavnskvarteret. Man har været inde at kigge på, at der er lidt flere bygninger, CVR-numre og kulturmiljø, som man fra kommunens side ser som særligt bevaringsværdigt. Men der er er ikke taget hul på mere end det, forklarer Sarah Jarsbo, der oplever stor interesse og opbakning fra Aarhus Kommune, bydelsforeningen og alle de forskellige aktører i området.

Sydhavnens Festival

Sydhavnens Festival finder sted i weekenden 14.-15. august.

Bydelsfestivalen foregår omkring bunden af Jægergårdsgade fra det nordlige område omkring Kulbroen, over den sydlige del ved slagteriet og ned ad Sydhavnsgade til Sojahuset (Sydhavnsgade 7).

Det gamle industrikvarter danner rammen om en festival, hvor områdets aktører i fællesskab åbner op for hele kvarteret. Musikere, kunstnere, iværksættere, foreninger, væresteder, institutioner og virksomheder skaber indholdet og inviterer indenfor.

På programmet er blandt andet koncert med Aarhus-musikere som Lukas Vanggaard, Malmø, Go Go Berlin og Kajsa Vala. Desuden vil der være workshops, mad, åbne døre, udstillinger, litteratur og street games mini-festival.

Se hele programmet i begivenheden på Facebook under @sydhavnensfestival

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

300.000 århusianere kan se frem til en besparelse på varmeregningen næste år

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Annonce