Annonce
Aarhus

Sydhavnen viser sig frem

Kulbroen madmarked

Under navnet ShowOFF vil Sydhavnen summe af liv og oplevelser for alle sanser.

Koncerter, fodtennis, skate-workshop, åbne værksteder, live graffiti, perle-hygge, god mad, film, dans, teater og meget, meget mere er på programmet, når området omkring Kulbroen og Kødbyen fredag eksploderer af aktiviteter til endagsfestivalen »ShowOFF«.

Annonce
På sydhavnen Søren Bitch Christensen og Asbjørn Skjødt.

Bag arrangementet står initiativet OFF2017, der er sat i verden for at bygge bro mellem vækstlaget og kulturhovedstadsprojektet. OFF2017 gik i luften i februar og består af otte aktører som hver kortlægger vækstlaget i regionen inden for otte kreative spor.

Med ShowOFF har man lavet en fælles showcase - et tagselvbord af oplevelser, om man vil - som repræsenterer alt det, det kreative og kulturelle vækstlag har at byde på. Flere end 100 aktører inden for alle kreative brancher er engageret i ShowOFF.

»Alle otte aktører er gået sammen for at kuratere indhold til ShowOFF. Det har været en stor udfordring at samle alle under én paraply og få et fælles udtryk, men det har også været superspændende. Noget af det, som jeg synes er fedt ved projektet, er, at man oplever noget, som man ikke normalt selv ville opsøge,« siger Signe Lund Juhler, leder af Frontløberne, som for eksempel arrangerer et 'pitch corner', hvor man kan prøve sin idé af på kreative hoveder og erhvervsfolk.

Ved Kulbroen kan man, ud over gadesport som fodtennis og parkour, som DGI Underground står bag, også opleve kunstnere i færd med at udsmykke bropillerne eller lære at skate sammen med Skateducate.

Kunstnersammenslutningen på Kalkværksvej slår dørene op til deres værksteder, hvor man kan komme ind og møde etablerede kunstnere som blandt andre Jan Balling, Kim Grønborg og Liné Ringtved Thordarson og se deres værker.

I området omkring slagteriet bliver der blandt andet koncerter og teaterforestillinger.

Smag fra Ebeltoft ruller ind med deres mobile madvogn, mens Restaurant Kohalen står for en bar.

Teaternetværket Quonga arrangerer guidede ture rundt på Sydhavnen.

»Vi arrangerer guidede ture rundt i området og henter blandt andre deltagerne i de to konferencer, som henholdsvis Filmbyen og World Perfect og Samsø Energiakademi holder samme dag i Turbinehallen,« siger Ane Kirk Uhrenholt fra OFF2017.

Animationsskolen vil præsentere et udsnit af deres bedste animationsfilm.

»Stort set alle i området holder åbent hus, så man kan komme ind og se, hvad der foregår. Her er en helt særlig stemning, lige meget hvor man træder ind, så man oplever hele tiden et nyt univers. Det vil vi gerne vise frem,« fortæller Signe Lund Juhler.

I Bygning 1 vil der være en del kunsthåndværk og tekstildesign til salg, mens lysdesign-firmaet Wahlberg tømmer sin fabrikshal, så der bliver plads til en scene, koncertgæster og syv bands i løbet af fredagen.

400 mennesker har på forhånd meldt sig arrangementet på Facebook, så arrangørerne regner med, at omkring 500 mennesker vil møde op.

ShowOff finder sted 25. september på Sydhavnen i området omkring Jægergårdsgade.
Kulbroen (5): Aktiviteter kl. 15-20. DGI står bag skateworkshop, fodtennis og parkour. Desuden bliver Kulbroen udsmykket af blandt andre David Hernan og Peter Birk.
Wahlbergs Hal (3): Koncerter kl. 17-02. Lydhavnen står bag koncerter først på dagen med Erik, Who Is Louis og Joe, mens Promus står bag koncerter med Astronaut, Malmö og The Boy That Got Away. Max Akwaaba band lukker og slukker.
Bygning 1 (4): Åbne værksteder og kontorer kl. 15-20: Mød keramikere, tekstildesignere, grafikere, arkitekter og kunstnere m.fl.
Bygning 2 (2): Aktiviteter kl. 15-20: Minikoncert i Feedback Studiet, Pitchcorner på Frontløberne, Teater Elg, Cabaresque, Perlepladesyndikatet m.fl.
Bygning 3 (1): Aktiviteter kl. 15-20: Udstillinger i gangen ved den gamle pølsefabrik, åben tegnestue hos Sleth Arkitekter, åbent cykelværksted hos Viva Los Pedalos, m.m.
Kalkværksvej 5-7 (6): Åbne kunstnerværksteder: Kim Grønborg, kurator for Spanien 19c, Gudrun Steen-Andersen, Jan Balling, Jon Gislason, Liné Ringtved Thordarson m.fl.
Fundamentet (7): Åbent hus.
I området: Kl. 15-19: Oplev blandt andre Don*Gnu, Aardance, Smags Madvogn, udendørsterrasse af Bureau Detours og Aarhus Dragteater.
Rundvisninger i området: Kl. 15: Start fra Turbinehallen. Kl. 16: Start fra basketkurven ved Kulbroen. Kl. 17.30: Start fra Turbinehallen.
Alle arrangementerne er gratis.
Se mere om programmet på ShowOff's facebookside: https://www.facebook.com/events/356537604516602/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce