Annonce
Østjylland

Sydlandsk sommer til gademusikerfestival

<p>Der blev grillet og hygget som led i musikfestivalen og ShopiCitys stort anlagte Open-by-Night.</p>

Musik af høj kvalitet over en meget bred vifte af genrer, da en snes solister og grupper dystede i anden udgave af Grenaa Gademusiker Festival.

To bands - det ene dannet af unge fra Grenaa Gymnasiums musikklasse og det andet med musikere i plus 40-aldersgruppen - løb med to af præmierne, der var i spil ved anden udgave af Grenaa Gademusiker Festival.

Annonce
Her ses alle vinderne i de tre kategorier samlet - musikere i »Kork«, »T-jam« og solisten Michael Hamilton. Foto: Kulturhuset Pavillonen

På solist-fronten vandt Michael Hamilton fra Aarhus juryens pris for sin optræden med sange, som musikeren selv beskriver som »New School Entertainment.«

»Hverdagens Helte« sluttede af med en herlig koncert på den ­store scene på Torvet. Foto: Søren Andersen

Sange, hvor han gerne udleverer både sig selv og andre mennesker men altid med et glimt i øjet.

Optræden i gården ved Torvet på en af de 10 scener. Foto: Søren Andersen

Priser til to bands

Juryen gav prisen for bedste gruppe til bandet »Kork« - en flok unge på 18 og 19 år, der går i 3. Km - musikklassen - på Grenaa Gymnasium. Bandets repertoire består af danske og internationale klassikere.

Og udendørs blev der hygget i byens gader omkring bordene på byens mange serveringssteder.

Den tredje og sidste pris - publikums-prisen - gik til bandet »T-jam«, der debuterede i Grenaa som gademusikanter.

»T-jam« er et akustisk band, der spiller gamle og nye pop- og rock-klassikere ude omkring til diverse fester.

Projektet er godt på vej

Jesper Jul, daglig leder af spillestedet Kulturhuset Pavillonen, glæder sig over afviklingen af version 2 af gademusikerfestivalen, der viste at man er på rette vej og er nået et godt stykke.

»Vi er meget positive og fortrøstningsfulde. Det har været et meget, meget fint arrangement. Det er for tidligt at gå i detaljen med en fuldstændig evaluering og der er stadig ting vi kan justere på, udvikle og forbedre. Men vi ser masser af muligheder og potentialer i det fremadrettede samarbejde omkring Grenaa Gademusiker Festival.

Musik af høj kvalitet

Jesper Jul er meget begejstret over det musikalske niveau og det meget brede spænd som deltagerne bredte sig ud over.

»Mange ting gik virkelig op i en højere enhed, og så havde vi jo vejret med os. Sidste år var det regnvejr, og folk var glade, i år var det solskinsvejr og folk var endnu gladere«, konstaterer Jesper Jul, der ser frem til det forsatte samarbejde omkring projektet med Grenaa Musik & Eventforening, Kulturskolen, ShopICity og Norddjurs Kommune.

God mad og danseglæde

Grenaas bymidte summede af herlig sydlandsk sommerstemning til langt ud på aftenen, hvor festivalen satte punktum med fin koncert med »Hverdagens Helte« på den store scene på Torvet.

Og ellers kunne man i løbet af dagen og til ShopICitys stort anlagte Open-by-Night med åbent til kl. 21 i byens butikker gøre mangen en god handel, nyde god mad og drikke på byens talrige serveringsteder og blive underholdt af bl.a. Kattegat Linedance og få sig en svingom til en omgang forrygende rock`n roll i selskab med »Kom og Dans« fra Grenaa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce