Annonce
Østjylland

Sydlandsk sommer til gademusikerfestival

<p>Der blev grillet og hygget som led i musikfestivalen og ShopiCitys stort anlagte Open-by-Night.</p>

Musik af høj kvalitet over en meget bred vifte af genrer, da en snes solister og grupper dystede i anden udgave af Grenaa Gademusiker Festival.

To bands - det ene dannet af unge fra Grenaa Gymnasiums musikklasse og det andet med musikere i plus 40-aldersgruppen - løb med to af præmierne, der var i spil ved anden udgave af Grenaa Gademusiker Festival.

Her ses alle vinderne i de tre kategorier samlet - musikere i »Kork«, »T-jam« og solisten Michael Hamilton. Foto: Kulturhuset Pavillonen

På solist-fronten vandt Michael Hamilton fra Aarhus juryens pris for sin optræden med sange, som musikeren selv beskriver som »New School Entertainment.«

»Hverdagens Helte« sluttede af med en herlig koncert på den ­store scene på Torvet. Foto: Søren Andersen

Sange, hvor han gerne udleverer både sig selv og andre mennesker men altid med et glimt i øjet.

Annonce
Optræden i gården ved Torvet på en af de 10 scener. Foto: Søren Andersen

Priser til to bands

Juryen gav prisen for bedste gruppe til bandet »Kork« - en flok unge på 18 og 19 år, der går i 3. Km - musikklassen - på Grenaa Gymnasium. Bandets repertoire består af danske og internationale klassikere.

Og udendørs blev der hygget i byens gader omkring bordene på byens mange serveringssteder.

Den tredje og sidste pris - publikums-prisen - gik til bandet »T-jam«, der debuterede i Grenaa som gademusikanter.

»T-jam« er et akustisk band, der spiller gamle og nye pop- og rock-klassikere ude omkring til diverse fester.

Annonce

Projektet er godt på vej

Jesper Jul, daglig leder af spillestedet Kulturhuset Pavillonen, glæder sig over afviklingen af version 2 af gademusikerfestivalen, der viste at man er på rette vej og er nået et godt stykke.

»Vi er meget positive og fortrøstningsfulde. Det har været et meget, meget fint arrangement. Det er for tidligt at gå i detaljen med en fuldstændig evaluering og der er stadig ting vi kan justere på, udvikle og forbedre. Men vi ser masser af muligheder og potentialer i det fremadrettede samarbejde omkring Grenaa Gademusiker Festival.

Annonce

Musik af høj kvalitet

Jesper Jul er meget begejstret over det musikalske niveau og det meget brede spænd som deltagerne bredte sig ud over.

»Mange ting gik virkelig op i en højere enhed, og så havde vi jo vejret med os. Sidste år var det regnvejr, og folk var glade, i år var det solskinsvejr og folk var endnu gladere«, konstaterer Jesper Jul, der ser frem til det forsatte samarbejde omkring projektet med Grenaa Musik & Eventforening, Kulturskolen, ShopICity og Norddjurs Kommune.

Annonce

God mad og danseglæde

Grenaas bymidte summede af herlig sydlandsk sommerstemning til langt ud på aftenen, hvor festivalen satte punktum med fin koncert med »Hverdagens Helte« på den store scene på Torvet.

Og ellers kunne man i løbet af dagen og til ShopICitys stort anlagte Open-by-Night med åbent til kl. 21 i byens butikker gøre mangen en god handel, nyde god mad og drikke på byens talrige serveringsteder og blive underholdt af bl.a. Kattegat Linedance og få sig en svingom til en omgang forrygende rock`n roll i selskab med »Kom og Dans« fra Grenaa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce