Annonce
Kultur

Sygdom tvinger show i knæ: Ulla Jessen og co. må smide håndklædet i ringen

Kapelmester Lasse Holy har måttet smide håndklædet i ringen for dette års how i Håndværkerforeningen. Men næste år vender revyholdet tilbage. Arkivfoto
"Sjow i Håndværkeren" er aflyst på grund af sygdom

Horsens: Sygdom tvinger folkene bag showet "Sjow i Håndværkeren" til at aflyse fem forestillinger i Håndværkerforeningen i november.

Det er den triste besked fra kapelmester og impressario Lasse Holy, der har fået at vide af lægen, at han skal skrue lidt ned.

- Det er mig, der trækker i alle trådene med showet, men jeg har været nødt til at trække stikket og skrue lidt ned i en periode, fortæller den travle kapelmester.

- Helbredet holder i øjeblikket ikke til at køre på fuldt blus, konstaterer han.

Annonce

Prøver igen i 2020

Den lokale klaverbokser skruer ned for alle sine aktiviteter resten af året, blandt andet også flere arrangementer i julemåneden, men han vil være på trapperne igen til februar, lover han.

- Jeg er kapelmester på Oksbøl Revyen, og det regner jeg med at blive klar til. Senere på 2020-sæsonen venter også opgaver i Aabenraa og Bogense, siger han, der også håber at få opgaven til DM i Revy i september.

Og så ikke mindst: endnu et forsøg på at lave et Horsens-show.

Showet, der skulle have kørt i de to weekender 8.-9 og 15.-16. november, havde solgt i omegnen af 100 billetter, oplyser Lasse Holy, der håber, at showet kan vende tilbage næste år.

- Revyen var lavet færdig, og det hele så godt ud, så det er ærgerligt. Vi har lagt mange kræfter og energi i det. Det skal selvfølgelig lige småjusteres til næste år, men vi håber at være klar igen og er enige om, at Horsens skal have sådan et show. For det har man ikke haft i 15 år, siden revyerne lukkede, siger han.

Showets hovedaktør på de skrå brædder, Ulla Jessen, og Lasse Holys kone, Gitte Fogh Jul, er medarrangører af showet, hvor skuespillerne Jakob Marcussen og René Maarløe også skulle have medvirket.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce