Annonce
Aarhus

Syge børn overrasket med check: Vi er så glade for Allans cykel

<p>Ezra var et af børnene, der også fik pengene i hånden. Hendes mor er nu klar til selv at starte velgørende arbejde efter donationen fra Allan Søndergaard. Privatfoto</p>

Den cyklende folkeskolelærer Allan Søndergaard afleverede for sjette år i træk en 50 kilo tung velgørenheds-check til Kirurgisk Børneafsnit efter 24 timers ridt rundt om Brabrand Sø.

Han gør det også næste år, selv om han så har rundet 70 år: Kører rundt om Brabrand Sø på cykel i 24 timer sammen med masser af andre hjælpsomme mennesker.
<p>Afdelingssygeplejerske Bente Majgaard takkede varmt for sponsoratet og serverede kage i form af cykelhjul, selvfølgelig. Privatfoto</p>
For sjette år i træk afleverede den cyklende og tidligere folkeskolelærer, Allan Søndergaard, i denne uge udbyttet af de velgørende anstrengelser. 54.461 kroner til fornøjelse for syge børn på Kirurgisk Børneafsnit på det gamle Kommunehospitalet i Aarhus.
»Må vi så købe slik for pengene?,« spurgte et af børnene på afdelingen, da Allan Søndergaard kom forbi med checken, der i de foregående fem år har været lige så stor.
Annonce
»Nej,« sagde han.
»For så meget slik kan I ikke spise.«
»Må vi få en lakridspibe?,« ville hun vide.
Det mente Allan Søndergaard godt, der kunne blive til. Under alle omstændigheder skal checken forsøde de syge børns tilværelse med nyt legetøj, computerspil med mere efter årets velgørende høst af kroner under sommerens cykelløb »Giv 24 timer til Syge børn.«
Efter overrækkelsen af checken var der tid til at snakke med pigerne og deres pårørende, mens hospitalsklovnerne Petunia og Trudi hyggede med.
»Jeg blev modtaget af melodien »Jeg er så glad for min cykel«, mens pårørende og børn agerede musikledsagelse med diverse koste og andre rengøringsmidler. Det var en rørende oplevelse, ikke mindst på grund af de tre børn på afdelingen og de pårørende. Vi blev mødt med en enestående glæde og påskønnelse af vores Giv 24 timer. Det varmer kolossalt at se tre pigers øjne stråle af glæde. Afdelingen trakterede med et imponerende cykelhjul i form af en kage og andet godt,« siger Allan Søndergaard, der sender alle sponsorer en meget venlig og dybtfølt tanke.
»Vi planlægger at gennemføre Giv 24 timer til Syge Børn i 2017 den 17.-18. juni. Vi har haft et godt evalueringsmøde med Center for Byens Anvendelse i mandags, og ansøgningen behandles lige nu. Vi har så fornøjelsen at komme her hvert år og aflevere en lille check til. Næste år bliver lidt anderledes, da afdelingen flytter til Skejby under et nyt navn,« sagde Allan Søndergaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce