Annonce
Østjylland

Sygehus vil sikre nødvendig efteruddannelse af speciallæger

Lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens, Jørgen Schøler Kristesen, vil stadig sikre den nødvendige uddannelse til speciallægerne - selv om det ikke bliver på lægemiddelindustriens regning. Pressefoto

Udgifter til efteruddannelse og kurser skal i det nye år konkurrere med hospitalsafdelingernes øvrige udgifter.

Annonce

Horsens: Når speciallæger på Regionshospitalet Horsens fra nytår skal på efteruddannelse og konferencer, bliver det på hospitalets regning. Det er slut med at lade lægemiddelindustrien betale for speciallægernes rejser og ophold. Det gælder i hele Region Midtjylland og får derfor også indflydelse på speciallægerne på Regionshospitalet Horsens.

- Vi vil gøre meget for at holde fast i den nødvendige efteruddannelse af vores speciallæger, men udgifterne til det vil selvfølgelig indgå i den almindelige prioritering af de penge, afdelingerne har til rådighed, siger Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens.

Og når vi skal være med til at betale lidt mere, så vil vi nok kigge lidt strengere på kursets indhold og behovet for at deltage, forklarer han.

Han mener dog ikke, at det bør gå ud over speciallægernes efteruddannelse.

- I det store perspektiv er det stadig et lille beløb, det drejer sig om. Ikke et ligegyldigt beløb, men et mindre beløb.

Jørgen Schøler Kristensen forklarer, at det særligt er på områder, hvor der udvikles meget ny medicin, speciallægerne vil mærke ændringen. Det gælder i særdeleshed behandling af kræft, gigt og sygdomme i blodet.

- Det kommer særligt til at berøre speciallæger på højt specialiserede områder, derfor vil det i Region Midtjylland være universitetshospitalet, der kommer til at mærke mest til ændringen.

Jørgen Schøler Kristensen har ikke oplevet konkrete problemer med, at de, der producerer og sælger den nye medicin, inviterer dem, der ordinerer medicinen, på betalte kurser og konferencer.

- Det er ikke, fordi vi som sådan har oplevet et problem, men hensynet til, hvad patienter og offentlighed kan tænke om det, er baggrund for ændringen, siger den lægefaglige direktør, som mener, det er en god beslutning at stoppe med at sende læger afsted på konferencer betalt af medicinalindustrien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce