Annonce
Østjylland

Sygehuset får stor pose ekstra penge

Hospitalsdirektør Jonas Dahl glæder sig over den økonomiske håndsrækning, som et enigt regionsråd onsdag gav Regionshospitalet Randers. Arkivfoto: Ole Jakobsen
Et enigt regionsråd bevilgede onsdag eftermiddag 27,5 millioner kroner til Regionshospitalet Randers, der er udfordret af høj produktivitet kombineret med flere akutte patienter. Hermed får man nu en reel chance for at holde budgettet i 2019. Samtidig lægges op til flere tilførsler af penge de kommende år.
Annonce

Randers: 27,5 millioner kroner. Så meget vil der blive overført ekstra i år til Regionshospitalet Randers' konto. Og pengene, som er ubrugte midler fra forskellige puljer i Region Midtjylland, falder på et tørt sted. For selv med denne pæne ekstra sum mangler hospitalet stadig 1,4 millioner kroner for at bringe balance i økonomien. Der er dog allerede flere initiativer i gang, som skal give fuld balance i regnskabet.

Det var et enigt regionsråd, som på sit møde onsdag eftermiddag besluttede at komme sygehuset i Randers til undsætning. Udover de 27,5 millioner, som tilføres sygehuset i år, vedtog rådet også at tildele ekstra penge i årene fremover, og at disse kommende års bevillinger indregnes, når der skal lægges budget for 2020.

Enigheden i regionsrådet skyldtes, at Regionshospitalet Randers' underskud ikke har været selvforskyldt. Tværtimod er årsagen, at hospitalet har været blandt ikke blot regionens, men landets mest produktive, samtidig med at antallet af først og fremmest akutte patienter er steget på ikke mindst det medicinske område samt indenfor tarmkræftscreening og radiologiske undersøgelser.

Annonce

Bred enighed

Som nævnt var der i regionsrådet bred enighed om at sende ekstra penge til ikke bare Randers, men også til Regionshospitalet Horsens, som slås med lignende udfordringer. Samtlige de medlemmer, som tog ordet i forbindelse med behandlingen af forslaget, mindede dog om, at der var brug for en mere langsigtet løsning. At der skulle kigges på økonomien i hele sundhedsområdet.

- Det er et fornuftigt forslag, som vi naturligvis kan tilslutte os, men det er vigtigt, at vi finder en mere langtidsholdbar løsning, sagde Henrik Gottlieb Hansen (S).

Og SF's Jakob Ilsøe Klærke mindede om, at det langt fra kun er Randers og Horsens, der er udfordrede.

- Alle regionens hospitaler er økonomisk pressede, sagde han og fik umiddelbar tilslutning fra Enhedslistens Else Kayser, der udtrykte håb om, at de kommende økonomiforhandlinger med en ny regering ville resultere i generelt flere midler.

Også Venstres Christian Møller-Nielsen støttede forslaget samt understregede behovet for at kigge på hele sundhedsområdet samlet. Det gjorde også Hanne Roed (R), blandt andet med ordene:

- Vi plejer at være stolte, når vi er "first movers" på sundhedsområdet. Det er vi også her, men det er knap så sjovt. Randers og Horsens er blot de første. Mange vil følge efter, også i de øvrige regioner, mente hun.

Annonce

Anerkendende håndsrækning

Direktør for Regionshospitalet Randers, Jonas Dahl, er ikke overraskende glad for de ekstra penge.

- Det er vist ingen hemmelighed, at vi længe har været udfordret af en strukturel ubalance, som vi nu har en realistisk mulighed for at få fjernet. Jeg ser også denne håndsrækning som en anerkendelse fra politikerne af den effektivitet og produktivitet, som er resultatet af et stort stykke arbejde af hospitalets ansatte, siger han og minder samtidig om, at der trods alt fortsat skal udvises mådehold og tænkes nyt.

- Vi er konstant bevidste om ikke at bruge flere penge end nødvendigt og forsøger hele tiden at finde nye og mere effektive arbejdsgange, som samtidig også er til patienternes gode, siger han og nævner som eksempel den nye, akutte hjerteklinik, der blev indviet i efteråret, og som har nedbragt antallet af indlæggelser markant.

Videre nævner hospitalsdirektøren det gode og tætte samarbejde med de fire optagekommuner som et godt udgangspunkt for at udvikle lettere arbejdsgange til gavn for såvel økonomien som for patienterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Hospital i Skejby genindfører restriktioner: Dette gælder fra fredag

Annonce