Annonce
Østjylland

Har ikke kunnet følge med: Nu øger sygehuset i Horsens test-kapaciteten

Efterspørgslen for at blive testet for corona-virus er steget, og de seneste dage har Regionshospitalet Horsens ikke kunne følge med. Derfor øger sygehuset nu kapaciteten. Arkivfoto: Morten Pape
Inden for den seneste uge har det lokale hospital oplevet øget efterspørgsel på coronatest og har ikke kunnet følge med. Nu er kapaciteten øget.
Annonce

Horsens: Det øgede corona-smittetryk, som har ramt blandt andet Aarhus, mærkes også på Regionshospitalet Horsens.

Her er presset for at blive testet for corona øget den seneste uge til halvanden, og i det seneste par dage har man ikke kunne følge med, fortæller lægefaglig direktør Niels Falk Bjerregaard.

- Vi har løbende måtte justere op, fordi vi kunne se et øget pres på vores testkapacitet. I går (torsdag, red.) måtte vi konstatere, at de ting, vi har gjort, ikke var tilstrækkelige, fordi efterspørgslen var øget endnu mere. Derfor har vi nu skabt yderligere kapacitet og åbnet et ekstra spor og forlænget åbningstiden, forklarer Niels Falk Bjerregaard.

Annonce

Længere ventetid

Flere af avisens læsere har de seneste dage oplevet lang ventetid på at få en test.

Jørn Grønne fra Uldum fik torsdag en henvisning til en coronatest af sin læge, men kunne først få en tid på Regionshospitalet Horsens søndag kl. 12.40.

Han valgte i stedet at køre til Kolding.


Vi prøver at gætte, hvad medietrykket og smittetrykket kræver af kapacitet hos os. Det er en vanskelig opgave, men vi er klar.

Niels Falk Bjerregaard, lægefaglig direktør


- Men ældre eller folk med få ressourcer har måske ikke muligheden for at køre til Kolding, og så dropper de måske at blive testet, siger Jørn Grønne, der undrer sig over den lange ventetid.

Sådan skal det heller ikke være, understreger Niels Falk Bjerregaard.

- Vi stræber efter, at folk kan blive testet inden for et døgn. Det er også lykkedes indtil i går (torsdag), da det gik op for os, at vi var kommet bagefter. Vi var oppe på tre dages ventetid. Det er for meget, og det er vi ved at rette op på lige nu, siger Niels Falk Bjerregaard.

Annonce

En indlagt

Efterspørgslen på test er svingende.

Hen over sommeren er det gået stille og roligt, og der har været rigelig kapacitet, men det har nu ændret sig.

- Der er flere, der er syge med Covid-19 nu, og der er en øget opmærksomhed. Vi prøver at gætte, hvad medietrykket og smittetrykket kræver af kapacitet hos os. Det er en vanskelig opgave, men vi er klar, siger Niels Falk Bjerregaard.

Han oplyser, at der i øjeblikket er en enkelt person med Covid-19 indlagt på Regionshospitalet Horsens.

- Det afspejler niveauet hen over sommeren, der har ligget mellem nul til to. Men vi ser flere flere med positive corona-test og flere, der vil testes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce