Annonce
Debat

Sygehuspersonalet har brug for mere end et skulderklap

Annonce

Corona: Politikere og offentlighed har givet sygehuspersonalet fin anerkendelse for vores corona-indsats. Tak for det. Et mentalt klap på skulderen er bestemt værdsat. Mit håb er, at den anerkendelse vil resultere i, at sygehusledelserne og regionspolitikerne forstår at sætte skarp fokus på arbejdsmiljøet, når vi nu skal til at afvikle de voldsomme pukler, coronaberedskabet har efterladt. I modsat fald kan jeg frygte, at kæden hopper af for flere af mine kolleger, der i forvejen er pressede til det yderste.

For sagen er jo, at vi lægesekretærer sammen med sygeplejersker, læger, sosu’er, laboranter og det øvrige sygehuspersonale bogstaveligt talt har stået i forreste række for at håndtere truslen fra den værste epidemi i mands minde. Vi har knoklet med en anseelig personlig risiko som følgesvend. Og vi har været fleksible og omstillingsparate i en helt usædvanlig grad.

Det har for en del af os lægesekretærer betydet, at vi har varetaget vigtige men for os uvante funktioner. Vi har passet podestationer, ageret vagter og i det hele taget været der for holdet sammen med de andre sundhedsfaglige. Vi har fået omlagt arbejdstid og mødt med særdeles kort varsel, så vi sideløbende med de ekstraordinære opgaver har kunnet varetage vores kerneopgave med at koordinere, kommunikere og følge op, så patienten følges fra start til slut i et sikkert flow.

Jeg vil gerne appellere kraftigt til, at den enkelte leder på landets sygehusafdelinger indkalder repræsentanter for medarbejderne til en drøftelse af, hvad der er brug for, når det handler om at sikre arbejdsmiljøet under genåbningen. Arbejdsopgaver og personaleressourcer skal stå i et bare nogenlunde fornuftigt forhold. Vores store vilje til fleksibilitet skal udmønte sig i, at vi i højere grad bliver taget med på råd og vist tillid i afviklingen af driften.

Et fornuftigt arbejdsmiljø kræver mere end et klap på skulderen. Tillid og indflydelse til sygehuspersonalet er forudsætningen for, at vores sundhedsvæsen også kan levere i de kommende måneder.

Nathali Shaap Degn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To nye tilfælde: Nu er 11 chauffører fra Aarhus Sporveje smittede

Annonce