Annonce
Aarhus

Sygeplejersker er mere end godt brugte: - Indsatsen mod corona presser og slider rigtigt meget

Sygeplejerskerne og resten af personalet på Aarhus Universitetshospital har i 10 måneder levet et arbejdsliv, der i høj grad defineres af corona-epidemiens styrke. Hospitalsledelsen kan tydeligt mærke, at det begynder at tære på kræfterne. Foto: Flemming Krogh
Siden det tidlige forår har corona-epidemien udløst en bølge af omstillinger på Aarhus Universitetshospital. Udfordringerne presser blandt andre sygeplejerskerne, og ifølge hospitalsledelsen er det en hård omgang for hele personalet. Tillidsrepræsentant er usikker på, om sygeplejerskernes samfundssind og gejst bliver ved med at række.
Annonce

AARHUS: Statsminister Mette Frederiksen har i flere omgange talt om corona-træthed.

Og den fornemmelse kender personalet i den grad på Aarhus Universitetshospital.

Siden februar har hospitalets kamp mod coronavirus udløst talrige forandringer og omstillinger, hvor ansatte er flyttet eller bedt om at løse nye opgaver.

Ifølge sygefaglig direktør Inge Pia Christensen fra hospitalet er er ingen tvivl om, at det er en hård omgang for personalet.

- Lige nu bliver der arbejdet ekstra for at nå at behandle nogle af de patienter, som blev udsat i foråret. Får vi en alvorlig genopblussen af Covid-19, så vil det blive en stor udfordring, at noget af vores personale er ved at være meget slidt, forklarer Inge Pia Christensen.

Annonce

Corona påvirker mange

Aarhus Universitetshospital har knap 10.000 medarbejdere.

Det er langt fra alle ansatte, der har direkte berøring med hospitalets corona-beredskab. Men indsatsen mod coronavirus skaber alligevel bølgeskvulp i mange af hospitalets afdelinger.

Det skyldes eksempelvis, at der trækkes ansatte fra forskellige afdelinger ind i corona-indsatsen.  Desuden betyder risikoen for coronasmitte, at der på rigtigt mange afdelinger tages særlige hensyn i omgangen med patienter.


Indsatsen mod corona presser og slider rigtigt meget. Allerede før corona-epidemien var det pres på hospitalet, og siden februar er presset vokset yderligere.

Vibeke Bak, fællestillidsrepræsentantsuppleant


Som suppleant for fællestillidsrepræsentanten for sygeplejersker og radiografer oplever Vibeke Bak en situation, som begynder at spidse til.

- Indsatsen mod corona presser og slider rigtigt meget. Allerede før corona-epidemien var der pres på hospitalet, og siden februar er presset vokset yderligere, understreger Vibeke Bak.

Annonce

Afgørende samfundssind

Ifølge Vibeke Bak har mange sygeplejersker vist samfundssind i en lang periode.

På hospitalet i Skejby har de ydet en ekstraordinær indsats under corona-epidemien.

Vibeke Bak er suppleant for fællestillidsrepræsentanten for sygeplejersker og radiografer på Aarhus Universitetshospital. Hun er bekymret for, om kollegerne kan blive ved med at holde til det pres, som corona-epidemien skaber på hospitalet. Foto: Axel Schütt

- Spørgsmålet er, om gejsten bliver ved med at række. Desværre er der mangel på sygeplejersker, så der kan ikke uden videre ansættes flere til corona-beredskabet. Det ville ellers betyde, at afdelingerne ikke behøvede at levere personale til corona-arbejdet i især infektionsafdelingen og akutafdelingen, understreger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Danmark

Ulven kommer - med hvad?

AGF

Tre ledere er stoppet på en måned: AGF-direktør afviser, at det er andet end tilfældigt

Annonce