Annonce
Debat

Sygeplejersker mener: Stabilt arbejdsmiljø giver tryghed og kvalitet

"Et sundt og sikkert arbejdsmiljø kræver, at der er tid til opgaverne. Det kræver fokus på kvalitet og faglighed. Det kræver ledelsesmæssig opbakning og en vis kontinuitet og stabilitet i forhold til at arbejde med de opgaver og specialer, man er ansat til og bedst kvalificeret til", skriver formandsskabet i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Sygeplejersker er generelt positivt stemt overfor udvikling, hvis omdrejningspunktet er faglig kvalitet. Det kan være nye behandlingsformer, nyt udstyr og nye lokaler f.eks. i form af nye supersygehuse. Det giver mulighed for faglig udvikling, bedre behandlinger til patienterne og bedre forhold for det daglige arbejde og samarbejdet med kollegerne.

Men – nye rammer og nye måder at organisere arbejdet på skaber også usikkerhed og uvished. Det risikerer at skabe en utryghed, der ikke bare går ud over de ansatte, men også patienterne. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på arbejdsmiljøet i de nye rammer – også i anledning af, at det den 28. april er International Arbejdsmiljødag.

Et sundt og sikkert arbejdsmiljø kræver, at der er tid til opgaverne. Det kræver fokus på kvalitet og faglighed. Det kræver ledelsesmæssig opbakning og en vis kontinuitet og stabilitet i forhold til at arbejde med de opgaver og specialer, man er ansat til og bedst kvalificeret til.

Annonce

På mange af de ovenstående områder har arbejdsmiljøet i sundhedssektoren været presset i flere år. Antallet af patienter er steget voldsomt, uden personale og penge er fulgt med - sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen har påvist, at sundhedsvæsnet har været underfinansieret med omkring en procent om året gennem snart 15 år.


Stabilt arbejdsmiljø giver tryghed og kvalitet. Både for ansatte og patienter.


Flere ældre og kronikere betyder, at kompleksiteten stiger. Patienterne udskrives tidligere til eget hjem, hvilket stiller ændrede krav til både effektivitet og kompetencer på både sygehuse og i den kommunale hjemmepleje.

Oven i alt det kom corona skyllende som en tsunami gennem sundhedsvæsnet. En undersøgelse fra forskningshuset Defactum viser tydeligt, at over halvdelen af de sygeplejersker, der har arbejdet med covid-19-patienter, har følt sig utrygge. Både når det handler om at blive smittet eller smitte sine pårørende, og der har også været udbredt utryghed i forhold til med kort varsel at blive kastet ud i nye opgaver.

Manglende eller mangelfuld oplæring i nye opgaver og risikoen for at blive udpeget mod sin vilje til at passe covid-19-patienter har også presset arbejdsmiljøet. Dertil kommer, at de mange skift i arbejdsplan og arbejdssted har givet store udfordringer i forhold til at få privatliv og arbejdsliv til at hænge sammen.

Allerede i dag mangler der sygeplejersker på mange afdelinger og i mange kommuner – og prognoserne viser, at det kun bliver værre de kommende år. Presset arbejdsmiljø – og lav løn – får også mange sygeplejersker til at finde andet arbejde i helt andre brancher – og endnu flere taler om at gøre det.

Hvis det danske sundhedsvæsen skal kunne sikre patienter og borgere den bedst mulige behandling, er det afgørende, at vi kan både tiltrække og fastholde sygeplejerskerne i faget. Færre sygeplejersker kan betyde, at vi sætter patientsikkerheden over styr.

Desværre ser vi generelle krav om, at sygeplejersker skal arbejde endnu mere fleksibelt end i dag. Sygeplejersker forventes at arbejde på tværs af specialer, så den enkelte sygeplejerske risikerer at skulle arbejde med patienter, vedkommende ikke føler sig faglig kompetent til at tage sig af. Mange frygter også, at fleksibiliteten betyder, at man skal arbejde under flere forskellige ledelser, så det bliver uklart, hvem der egentlig har personaleansvaret.

Det er den helt forkerte vej at gå. Coronakrisen har om noget lært os, at vi har brug for et tilhørsforhold. Vi har brug for at føle os uddannet til de opgaver, vi skal løse. Vi har brug for faste kolleger og en kendt ledelse, der bakker op og sætter forudsigelige rammer om opgaverne.

Vi kan godt klare coronakrise, sammenlægninger og udflytninger. Men så er det også vigtigt, at der er stabilitet og kontinuitet i de øvrige forhold på arbejdspladserne. Uvished skaber utryghed – stabilt arbejdsmiljø giver tryghed og kvalitet. Både for ansatte og patienter.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Debat

Folketingsmedlem og skolepædagog: Det er på tide at sikre minimumsnormeringer i SFO’erne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

AGF

Stortalent sikrede point for AGF's U19-drenge: Lynede i debut

Annonce